Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lino Ventura v roli francouzského vědce, který je v politicky složité době donucen "tiše" pracovat pro Rusy. V Británii, kde částečně vykonává svou původní profesi, je zatčen policií a obviněn ze špionáže pro KGB. Ví, že vyjít ze tmy do světla pravdy pro něj bude likvidační, stejně tak, jako být propuštěn bez procesu a očištěn od všech závažných obvinění. Jeho dny jsou sečteny, odkud a kdy přijde smrt...? (LiVentura)

(více)

Recenze (82)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pocitově nemůžu jít pod 4. Něco to v sobě má, asi atmosférou. Na druhý straně mi přijde, že se hlavní hrdina chová divně. Dostane v Londýně nové papíry a peníze a ví, že po něm půjdou a bojí se smrti. No a místo toto, aby zmizel někde na venkově, tak jede do Paříže a postupně se snaží spojit se všemi lidmi, co znal dřív, ale které logicky zná i KGB (a on to ví!). Tohle mi vadilo. I když to je samozřejmě podstata toho hledání, protože kdyby to udělal jinak, tak ho prostě nenajdou a není o čem točit film... Stejně mě to vadilo. Jinak ale moc hezky natočené a Ventura skvělý. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má takovou atmosféru, že kdybyste z ní ukrojili plátek tenký jeden milimetr a vysoký i hluboký po metru, tak by ten plátek stál. Lino Ventura podává naprosto excelentní výkon v roli vědce bojujícího o přežití. Základní linie filmu by mohla svádět k tomu, že se jedná o špionážní snímek, ale rozhodně tomu tak není. Klasická hra kočky s myší je dotažena do absurdní i dokonalé krásy tím, že koček je více a ne všechny jsou známy. Tenhle film je precizní thriller, který už jsem viděla několikrát a pokaždé mi měl co nabídnout. Nevhodné pro kardiaky, malé děti, těhotné a kojící ženy. Kecám, vhodné pro všechny, kdo si film chtějí a hlavně umí vychutnat. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura v jedný z mnoha rolí drsnýho, mlčenlivýho samotáře bojujícího proti přesile. Tyhle role mu prostě seděly jak šitý na míru. Když se k tomu přidá perfektní, místy až paranoidní atmosféra, tak tu máme zase jeden poctivej krimi-thriller ze starý školy. Ale 5 hvězd nedám, protože ve filmu byly i nějaký hluchý místa. 85% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura v jeho typické roli samorostlého bojovníka, která musela být už tehdy značně ohraná a neoriginální. Celý film je doslova natřískaný hluchými místy. Po celou dobu se ho snaží KGB zlikvidovat, ale je vám to upřímně jedno. Nudný táhnoucí se děj s nezajímavými dialogy a hudbou. Komplexně sledovatelné, ale podruhý bych to už asi nedal. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie pre mňa, pretože som o existencii tohto filmu nevedel. Opätovne excelentný výkon Lina Venturu, ktorý si film pochopiteľne vzal do osobného vlastníctva. Opätovne špionážno-kriminálna dráma tak typická pre francúzske a talianske filmy danej doby. Paradoxné pre mňa bolo, že šlo o napínavý príbeh napriek tomu, že vo filme bolo dosť hluchých miest. Za nedostatok považujem, že tvorcovia si v honbe za maximálnym napätím a akčnosťou nestrážili dostatočne, že ide o špičkového vedca, ktorý by sa asi ťažko mohol správať ako James  Bond (Bourne). A keby si ustrážili aj niektoré dialógy a situácie, neváhal by som s plným hodnotením. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Aj keď sa jedná o špionážny film, hlavná postava nie je špiónom, čo bolo na svoju dobu nezvyčajné. (Sao Saoi)
  • Letadlo na samém počátku filmu je Iljušin Il-62. Jedná se o sovětský úzkotrupý dopravní proudový letoun s dlouhým doletem z první poloviny 60. let 20. století. Tento konkrétní s imatrikulací CCCP-86682 byl již sešrotován. (sator)

Reklama

Reklama