Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pro někoho emocionální bomba a nostalgický návrat dvacet let starých oblíbenců. Což jistě podtrhnou finální titulky s fotkami z prvního dílu. Ovšem pro někoho komu se jednička moc nelíbila, tak těžko ocení nostalgickou strunu. Dvojka až příliš okatě přehrává všechny vtipy z jedničky. (Znovu: Pro někoho nostalgie, pro druhého nuda.) Carrey i s vráskami je stále stejný jako před lety. Nechybí i pejskovní auto a fekální humor se pozvedl na další úroveň. Zvláštní, čekal jsem, že se u dvojky pobavím víc s tím, že po dvaceti letech jistě tvůrci přizpůsobí humor dnešní době. A vlastně je to i pravda, oproti vanilkové verzi je tu mnohem více nechutného a záchodového humoru. Což možná přizpůsobí humor dnešní doby, ale bohužel to neznamená, že je to automaticky vtipné. Příběh u road-trip komedie bych nehledal, takže scénář je v pořádku. Ale pro mě to stejné jako jednička. Příliš dlouhé, nudné a bez humoru. Leda poslední scéna je docela vtipná, což platilo i u několikrát zmiňované jedničky. (40 %) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Návrat vskutku osobitého rázu, oproti legendární jedničce rozdílný snad jen v tom, že "Blbý" je tentokráte "Blbější" a "Blbější" je nyní "Nejblbější" (jestli mi rozumíte..). Ano, je to nečekaně blbé, ale pouze v tom smyslu, že příběh většinou jen recykluje staré vtipy a situace a jako celek se podobá něčemu, co pod tíhou blížícího se zvonění načmáralo před hodinou na kus papíru osmileté dítě. ALE většina jednotlivých, ať už převzatých či originálních vtipů, si drží obdivuhodnou úroveň a hlavně je jich i na jednu scénu vždy tolik, že pár těch trapných lehce mezi ostatními zapadne. Z Carreyho i Danielse vyzařuje neskutečná živelnost a své postavy si nevídaným způsobem užívají, ale o to víc mě těší fakt, že náhlé záchvaty smíchu nebyly nikdy způsobené jejich pitvořením, nýbrž vždy promyšleným či zkrátka správně ujetým fórem napsaným ve scénáři. Jistě jsem se nechal dost ovlivnit vynikající atmosférou v přeplněném sálu, ale důležité je, že utracených peněz zkrátka a dobře nelituji, takže nad čtvrtou hvězdou jsem se rozmýšlel opravdu dlouho - ta ale přeci jenom pasuje, při vší úctě, k trochu vyspělejší formě zábavy... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lloyd s Harrym jsou stejně trapní jako kdysi a ač se to zdá téměř nemožné, tak jsou možná ještě trapnější. Proto chápu, že vyznavačům inteligentního humoru se při sledování této dvojice zvedne tlak, zauzlují se jim střeva a někteří na protest zemřou, ale my prostí jedinci se bavíme. Vždyť obětovat 20 let života či kamarádovu ledvinu za vtipnou pointu dokáží jen skuteční fajnšmekři a těmi tito dva idioti rozhodně jsou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mám docela rád a považuji ho za jednu z nejznámějších komedií vůbec. Druhý díl, ale vzniknout neměl, nebo alespoň ne po 20 letech. Oba hlavní představitelé už jsou dávno někde jinde a role už jim nikdo neuvěří a pochybuji, že jejich ještě rozsáhlejší debilita, přijde někomu vtipná. Dvě až tři scény ujdou, ale zbytek je spíše směšné utrpení. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Stotožňujem sa s myšlienkou, že teno film je úplne zbytočný, hoci celkom vtipný. Obaja to zvládajú tak ako za starých čias. Takmer všetko je totožné, akurat hlavná os sa jemne zmenila. Nič už neprekvapí a tak sa už len čaká na nové gagy, ktoré na to, aby zaujali (po jednotke) musia byť ozaj trefné a nie je ich teda moc. Nie je to zďalake prúser, no tento typ filmu nepotrebuje pokračovania, vôbec im to nesvädčí. You morons! This is the return address. Her's is on the on the side with the stamp. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Jim Carrey väčšinu svojich scén v psychiatrickej liečebni na začiatku filmu improvizoval. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno