Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během jediné noci se v liduprázdném domě odehraje drama dvou lidí, kteří se nikdy předtím neviděli. Neznámý muž si vytipuje osamělou ženu a přepadne ji v jejím bytě. Proč to udělal? Sledujeme muže, který se rozhodl spáchat dokonalý zločin. Dokonalý, protože bez motivu. Hned na počátku příběhu nám tato fakta oznámí sám hrdina tohoto českého thrilleru.
Jde o fiktivní drama jedné přebujelé, zjitřené lidské imaginace, která se rozhodla skoncovat sama se sebou? V příběhu ale nejde o zachycení nějaké vyšinuté lidské mysli. Jde o obecnou lidskou potřebu každého z nás najít si své místo v životě, vyrovnat se se svou „průměrností“, najít sama sebe. Scénář a režie Lucie Bělohradské neposkytuje jen základnu pro vytvoření napětí a propracovanou psychologii. Je také skvělou hereckou příležitostí pro Vilmu Cibulkovou a Ilju Racka (pro tuto roli bez vousů), kteří tu vytvořili mimořádné postavy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Vilma Cibulková byla jako vždy skvělá, slabší už byl Ilja Racek, který mi moc nesedl. Celkově slabší film a docela podělanej scénář. Čekal jsem od toho víc! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nápaditý scénář, výborná Cibulková, průměrný Racek, promíchat, netřepat a vznikne slušná televizní inscenace, která má místy slabší chvilky. Racek je naštěstí před kamerou málokdy sám a Cibulková hraje za tři (jako vždy), takže se Racek nemusí moc obtěžovat. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý námět nezklamal, ale nad nějaký obvyklý standard se to nedostane. Možná se to s takovým dobrým námětem dalo zpracovat i líp. Celkem 3,3* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama