foto

Magdalena Zimová

  • nar. 27.1.1974 (42 let)
    Trenčianské Teplice, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako Magdalena Matejková 27.1.1974 v Trenčianských Teplicích. Po střední škole byla přijata na pražskou katedru alternativního divadla DAMU, kterou absolvovala v roce 1997. Ještě před absolvováním získala angažmá v divadle DRAK v Hradci Králové (1995-1999). Zde vystupovala hlavně v inscenacích Jakuba Krofty.

V roce 1999 přešla do pražského Divadla v Dlouhé, zpočátku jako záskok za mateřskou dovolenou kolegyně Lenky Veliké, ovšem v angažmá setrvala až dodnes (společně se svým bratrem Martinem Matejkou). V tomto divadla uplatňuje převážně svůj komediální talent (Myška v inscenaci MYŠKA Z BŘÍŠKA, Kristýna v MAŠKARÁDĚ ČILI FANTOM OPERY, Hitler v Goldflamově inscenaci U HITLERŮ V KUCHYNI, nebo v různých rolích ve hře MOMO A ZLODĚJI ČASU, ovšem bývá obsazována i do postav až tragických (Irina ve TŘECH SESTRÁCH, Lavinie v TITOVI ANDRONICOVI, Darja Pavlovna v Dostojevského BĚSECH).

Česká televize uvedla tyto inscenace výše zmíněného divadla, ve kterých Madalena Zimová vystupovala: JAK JSEM SE ZTRATIL (2002), MAŠKARÁDA ČILI FANTOM OPERY (2009), FAIDRA (2009) a BĚSI (2008).

Ve filmu si poprvé zahrála v Trajkově MINULOSTI (1998) - společně se svým manželem Karlem Zimou a se svým bratrem. A v roce 2007 hrála v makedonsko-české road-movie nazvané MOVIE - téhož režiséra, postavu "dívky volnějších mravů".

Jinak se objevuje spíše jako televizní herečka - v několika televizních filmech a pohádkách, ale také ve známých seriálech KRIMINÁLKA ANDĚL, COMEBACK, TRAPASY, ZÁZRAKY ŽIVOTA, ovšem rolí, kterou nejvíce vešla ve známost televizních diváků byla sestřička Míša v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ.

Matka dvou dětí (Jonáš a Agáta - oba se objevili již v několika filmech), setra herce Martina Matejky, bývalá manželka herce Karla Zimy.

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

2016 Hlas pro římského krále (TV film)
2015 Stopy života - Na dřeň (TV film)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Ztraceni v Mnichově
2013 České století (TV seriál)
2012 Kytka (studentský film)
Ve stínu
2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
2008 Běsi (divadelní záznam)
Comeback (TV seriál)
Faidra (divadelní záznam)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pohádkové počasí (TV film)
2007 Boží duha (TV film)
Kdo hledá, najde (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2006 Tajemná truhla (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Rajónové blues (TV film)
2004 Hodný chlapec (TV film)
2002 Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka (divadelní záznam)
2001 Ex - pozice
1998 Minulost
1995 Hra se smrtí (TV film)

Dokumentární

2011 Pár věcí o Lucii (studentský film)

TV pořady

2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace