foto

Čeněk Koliáš

  • nar. 19.3.1971 (45 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1971 v Hradci Králové, kde prožil dětství a mládí. Zde se také dostal poprvé k amatérskému divadlu (prostřednictvím spolužáka Jakuba Krofty). V roce 1993 absolvoval Katedru alternativního divadla DAMU. Se svými spolužáky a režisérem Janem Bornou založili Dejvické divadlo. V tomto divadle působil čtyři sezóny (pracoval s režiséry J.Bornou, A.Goldflamem, J.Kroftou nebo J.A.Pitínským). V roce 1996 přešel tento soubor do nově vzniklého Divadla v Dlouhé (do té doby Divadlo J.Wolkera). Zde působí dodnes většinou pod vedením režisérů J.Borny a H.Burešové. Inscenace Soudné sestry (2007) a Maškarádu (2009) také uvedla Česká televize.

Jednou z jeho prvních televizních rolí byla menší role v inscenaci V. Polesného SJEZD ABITURIENTŮ (1999), mihl se v seriálech HORÁKOVI, VYPRÁVĚJ, ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. A také ve filmu PROTEKTOR (2009). Otec dvou synů, sportovec tělem i duší.

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

2015 Policie Modrava (TV seriál)
Cigaretový kouř (S01E08)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klíčový důkaz (S01E04)
2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
Protektor
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Běsi (divadelní záznam)
2007 Soudné sestry (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1999 Sjezd abiturientů (TV film)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
1995 Hra se smrtí (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace