Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Maléry pána účtovníka" sú najlepšou časťou celej Fantozziovskej série. Paolo Villaggio sa tu predviedol v najsilnejšej forme. Jednoduchý scenár, ktorý je zložený s výborných gagov, humorných dialogov a bláznivej mimiky Huga Fantozziho. V ostatných častiach sa nájde hodne hluchých, ba až trápnych momentov, ale v tomto diely ich budete hľadať ťažšie. *** ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak co, mafie, špagety, černý knír! Určitě nejlepší ze všech Fantozzi komedií. Máme polské kamarády a když jsem jim kdysi ve vinném sklípku Fantozziho vykládala, slzeli smíchy. Pak jsme jim ho pustili na videu a málem se udusili smíchy, hlavně, když Fantozzi začal mít mírné potíže s pohybem a pak když místo talíře trefil loď. Nejradši mám scénu, kdy se nebozí Fantozzi a Fillini snaží omluvit z cyklistického závodu pro zaměstnance a Fantozzi s bramborou v ústech a se švédským přízvukem zařve v kotli do telefonu a ze sluchátka se ozve:To jste vy, Fantozzi?Vůbec ta cyklistická část je asi nejpovednější, hlavně fanoušek v pláštěnce, kterému se v prudkém lijáku zželelo nebohých cyklistů a tak na ně chrstl kýbl vody. Při každém fotbalovém zápase se manžela ptám, jestli si s ním můžu promluvit a on mi vždycky řekne: Nééé, ty mi určitě chceš říct výsledek zápasu! Film nabitý ztřeštěnými gagy a nemožnými figurami (účetní Fillini, slovutný zeměměřič Pelegrino, zdrcená vdova, krásná a věrná žena, dcera krasavice, pekař erotoman a samozřejmě prďoch Calboni). Senzační dabing, hlavně Stanislav Fišer, těžko uvěřit, že mluvil i Vinnetoua. Všimněte si prosím také data natočení a vybavení Fantozziho bytu (ideální možnost, když F. hledá mezi rohlíky důkaz manželčiny nevěry). V době, kdy zde vrcholem luxusu byla barevná televize a automatická pračka, měla chudák Pina myčku nádobí a zařízení domácnosti, jaké neměli ani všehoschopní veksláci:-) Hlavně dálkový ovladač s devětadevadesáti kanály! ()

Reklama

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý komedie jsou halvně z Francie, ale Itálie není daleko k francouzské dokonalosti. Paolo Villaggiio má hodně dobře našlápnuto k dokonalosti Funése (ale nikdy ji nepřekoná), ale Funés je jen jeden. Maléry pana účetního je rozhodně nejlepší díl účetního Fantozziho, který má jak nesmírně škaredou ženu, tak i nesmírně škaredé dítě (pro pobavení samozřejmě) Některé jeho grimasy stojí opravdu za to. :) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama