Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 2012. Dva bývalí partneři z oddělení vyšetřování vražd luisianské státní policie Martin Hart a Rustin Cohle jsou samostatně vyslýcháni dvěma vyšetřovateli. Ti se jich vyptávají na vraždu prostitutky Dory Langeové, k níž došlo před sedmnácti lety. Zatímco se detektivové vracejí k případu, na povrch vyplouvají nejen detaily onoho trestného činu s okultními podtóny, ale i střípky z jejich nepříliš pevné spolupráce a osobních životů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Look, I'd consider myself a realist, all right, but in philosophical terms, I'm what's called a pessimist.” “Um, okay. What's that mean?” “It means I'm bad at parties.” “Let me tell you, you ain't great outside of parties either.” Zaujímavá dvojička detektívov, z ktorej na prvý pohľad oslovil najmä filozofujúci Cohle v podaní Matthewa McConaughey, retrospektívne opisuje udalosti vyšetrovania rituálnej vraždy. Dialógy ušli, menšie zamotanie v závere tiež, k dokonalosti však prekvapivo chýbalo napätie, ktoré sa snáď v dalších častiach dostaví... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od počátku si autista Cohle získal sympatie. Typický ušácký správňácko - nafoukaný frája Hart přirozeně menší, ale nutno uznat, že málokdo by se na tu roli hodil líp než Harrelson. Hned od počátku je jasné, kdo tu bude na přemýšlení a kdo na to ostatní. Rozjezd pozvolnější, ale jak se říká - první vyhrání... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel získal moju pozornosť od začiatku, prelínanie deja medzi rozhovormi vyšetrovateľov v súčasnosti a ich pátraním v minulosti seriál oživil. Začiatok viac ako dobrý, dvojica detektívov stvárnená ozaj dobre, príjemné prostredie periférie mestečka v Louissiane dobrým prostredím pre kriminálny seriál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradičný otvarák detektívneho seriálu, pretože.... no začneme v súčasnosti, respektíve v roku 2012, a dozvedáme sa podrobnosti prípadu z roku 1995. Vlastne prípadu dávno vyriešeného a cliffhanger pilotu spočíva v tom, že po 17 rokoch sa objavil prípad veľmi podobný. Čo z toho vyplýva? Dozvieme sa samozrejme neskôr. Dvojica poldov je podarená, nie úplne klasická buddy dvojica, ale ako pre koho, niekto sa na ich komunikácii môže skvele pobaviť. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož už dlouho slýchám o tomhle seriálu samou chválu, řekla jsem si, že mi 20 rozkoukanejch seriálů nestačí, a přidám tam další. Ovšem vůbec toho nelituju. Hned první díl totální mrda, v dobrým slova smyslu, samozřejmě. Skvělá atmosféra, postavy Cohla a Harta jsou skvěle napsaný a ještě líp zahraný plus ty kontrasty mezi nima jsou výborný. Protože jsem fanda obscénních výjevů, zvrhlejch vražd a satanistickejch rituálů, musím říct, že i když jsem filmů a seriálů s podobným tématem viděla už nějaký ty desítky, pořád mě to fascinuje a jsem ráda, že se to vyskytuje i v tomhle seriálu. Mám z toho trochu Hannibal feel, hlavně ty rohy. :D Co víc k tomu říct? Skvělej díl na rozjezd plus skvělý vyprávění, nic víc myslím netřeba říkat. Hodnocení: 9/10 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama