Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard se snažil do svého filmu namíchat co nejvíce hororových ingrediencí, počínaje šíleným chirurgem, přes prostředí psychiatrické kliniky, povedené gore efekty až po hordy nemrtvých, kteří se pohybují patřičně křečovitě trhaně. Leonard se snaží pracovat s nasvětlením jednotlivých lokací, kde se děj odehrává, podobně jako Mario Bava nebo Dario Argento a musím uznat, že vůbec ne špatně. Takže psychiatrická klinika i se svým nepoužívaným křídlem tone v modročervené barvě a jáma smrti v opaleskující zelené. Děj je na horor nestandardně promyšlený a není jen podpěrná berlička k různým nechutnostem jako např. u Fulciho. Představitelka hlavní role Cheryl Lawson je moc pěkná ženská a je jen škoda, že nedostala více příležitosti jako herečka, protože ač asi nemá moc hereckého talentu, musím to zopakovat, je vážně moc pohledná. Nicméně se ve filmové branži proslavila jako uznávaná kaskadérka. Ze začátku mi moc neseděla hudba, ale ke konci, k vyhroceným scénám padne jako ulitá. Takže je to takových 70 %, s přimhouřenýma očima 4*. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přichází s nikterak zajímavým béčkem 80. let, kde spojil prostředí blázince s hromadou zombies. Bohužel zde nejsou takovým lákadlem, jak jsem zprvu předpokládal. K čemu je tu horda zombies, když kamera je otřesná a osvícení nedá jasnější záběr. Takto zničit stěžejní prvek se jen tak nevidí. Neztotožňuji se ani s jejich likvidací svěcenou vodou, ale v koncepci filmu, tak jak je dělaný, to ani nepřekvapí. Mrtvá jáma je dlouhá nuda, která sice nabídne nějakou tu krev, ale svým stylem zpracování podráží nohy sama sobě. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tradiční béčková slátanina se spoustou chodících mrtvol, pomatenými doktory a pěkňoučkou Cheryl, která má sice v květáku vymeteno, ale zase chodí hodně nalehko, takže se jí to dá odpustit. Pro fanoušky zombie filmů doporučuji, hlavně kvůli nejlepší scéně: vylití zásobníku (aka hydroglobus) se svěcenou vodou, kterou ještě ke všemu posvětila pošahaná jeptiška. No kravina jak noha, ale zábavná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Začiatok navodí tú správna atmošku drsného hororu 80tych rokov, blázninec, šialený doktor, pokusy, doktor dostáva guľku do čela ... o 20 rokov neskôr ... opäť ten istý blázninec, strelec je šéfom, história zabudnutá, prichádza nová pacientka ktorá sa dosť často promenáduje po tmavej chodbe v spodnom prádielku, zemetrasenie, zjavuje sa šialený doktor s guľkou v čele ... Prvá polka veľmi dobrá, hudba, nasvietenie, tajomno super no v polovici začne nudné pobehovabie po liečebni a keď sa dostanú zombies z mŕtvej jamy je jasné že Brett Leonard nie je Romero. Škoda, škoda filmy so zombies mám rád. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní béčkový horor, který mě bavil od začátku až do úplného konce. Atmosféra sice místy docela pokulhávala, ale těhle okamžiků bylo jen pár. Tvůrci se snažili diváky navnadit hned od začátku a to jim připočítávám k dobru, protože nesnáším filmy, ve kterých musím čekat půlhodiny a někdy i více, než se začne vůbec něco dít. Navíc výběr hlavní hrdinky se jim opravdu povedl, protože předvedla velice kvalitní výkon a scénka ze sprchy taky ušla. Jenom to oživení zombíků a následný první útok bych z filmu vystřihl úplně. Tahle pětiminutovka mi lehce znechutila jinak dobrý dojem. Dokonce i samotné masky a efekty byli solidní....7/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film zažil veľký úspech pri predaji na videokazetách a to vďaka jednoduchému triku. Ak ste sa dotkli tlačidla na obale, oči zombie na prebale videokazety zablikali na zeleno. (beso74)
  • Film byl natáčen v Agnew State Hospital v Kalifornii. Křídlo, kde se nejvíce natáčelo, bylo do té doby již po několik let opuštěné a bez elektřiny. (Eluin)

Reklama

Reklama