Reklama

Reklama

Cena života

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Psychologický
Česko, 2012, 1 min

Obsahy(1)

Cena života vypráví příběh o chlapci, který se nedokáže smířit se smrtí své blízké a rozhodne se tedy, že ukončí svůj život sebevraždou. (MikeCool)

Recenze (81)

aluna 

všechny recenze uživatele

To, díky čemu lítaj odpady je, že něco TAKOVÝHO sem nepatří. Já nevim...s filmy se to porovnávat nedá, ale "amatérům" by se filmová databáze asi věnovat měla a tenhle podmínky přijetí evidentně splnil (doufám). Amateřina z toho čiší jak ledovec z Atlantiku 14.4.1912 (taky to amateřina je), hudba je jednoduchá a docela sedí, kamera mi přijde normální, ale co já vím. Největší průšvih tkví v tom úplně hlavním - že nápad je naprostý neoriginální klišé. Protože ten je u amatérských filmů, vedle například zacházení s kamerou, směrodatnej a ne se chechtat, že tam mají díky svým možnostem jako rekvizity prostěradlo. Sice nechci podrývat tvůrčího ducha pana Kubelky a slečny Sauerové, kteří měli spíš jen mizernou soudnost a jednu cípatou jim dám, ale měli vymyslet děj na 1 minutu, ne za 1 minutu. A to první dá práci. ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

I do jedné minuty se dá vtěsnat příběh i emoce, ale to nesměl být takhle špatně zpracovaný. Kamera mi přišla hodně odfláknutá, neškodilo by některé záběry natáčet ze stativu místo z ruky. Herci ač byli jen dva, byli oba velmi prkení a bohužel všechny jejich výstupy doprovází nechtěný smích. I příběh a jeho pointa působí lacině, což ale definitivně sráží zpracování. Příště by to chtělo asi lepší nápad i lepší zpracování. ()

Reklama

ecceHOMMO odpad!

všechny recenze uživatele

Ja natočiť takýto šplech, tak sa to hanbím ukázať čo i len jednému človeku, nie to ešte zverejňovať. Je to amatérsky film, takže nikto asi nemôže čakať, že to bude po technickej stránke dokonalé, ale v tomto kvázi filme nie je ani len náznak snahy o kvalitu. A nielen technickú. Ono to vlastne skončilo vystihujúc dokonale celé toto (aj som chcel napísať dielko, ale to sa nedá) video: priblblé úsmevy od ucha k uchu. No z teba sa takto filmár nestane pane Kubelko (pardón Kubelka). A ak náhodou áno, pán Boh s nami. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle natočil nějaký patnáctiletý kluk, hodil to na Knihu tváří a zeptal se mě, co si o tom myslím, řeknu mu, že je to "docela fajn", byť v duchu si nejspíš urobím facepalm. Ale co tohle sakra dělá na ČSFD?! Je sice fakt, že poslední dobou se tady objevuje leccos (amatérské pokusy o dokument, krátké skeče z natáčení, videoklipy, egohoničská videa atd.), ale toto je opravdu vrchol. Tohle minutové amatérské video zařazené do kategorie "drama" (?!) a "psychologický" (??!!) pojednává o tom, jak jeden borec dojde ladným krokem na hřbitov, klekne si na kolena k jednomu hrobu, nasadí výraz ne nepodobný výrazu při konání jedné fyziologické potřeby, načež se nám vyjeví v sépiovém odstínu potměšile se uculující slečna, kvůli níž borec sáhne po zbrani a před zrcadlem, jež reflektuje plakát Barta Simpsona, se s tragickým výrazem opět ne nepodobnému tomu předchozímu zastřelí, dostane se do daleké země za prostěradlem a s onou uculující se slečnou se obejme – to vše za doprovodu skladby River Flows In You od skladatele Yirumy. Ach. Nemám prakticky už co dodat, opis děje tohoto "krátkometrážního psychologického dramatu" mě načisto vyčerpal. Snad mi jen zbývá položit si tři otázky: 1) jaký vztah má autor tohoto videa k POMOvi či jinému "nahazovači", že ho sem nahodil (a dokonce těm dvěma "hercům" zde založil i profily!), 2) můžu zde mít i já svůj režisérský profil, když jsem někdy v jedenácti letech se svými kamarády na mobil natočil a ve Windows Movie Makeru sestříhal videjko o tom, jak efektně zabít svou tchýni? 3) Nechcete sem někdo hodit profil filmu "Mikulášská nadílka v MŠ Kocourkov 2006"? –– Ke zhlédnutí zde. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nuže - pěkné to je! I v nastupující generaci máme přecitlivělé, byť poněkud jednodušší jedince! Vy malověrní, kteří ženete Míču k tomu, aby si splašil na přiložení ku spánku i něco jiného, než umělohmotnou devítku na antiperle, považte, jak by se Vám asi tak podařilo ztvárnit srdceryvné drama v pěti letech. Nic moc, co? Tak co Míčánka trápíte, vždyť tam někde se momentálně mentálně motá, matla mamimčin, miloučký Mičulka. A holčinu Sauerojc tu pomlouváte. Pro Boha proč? Vždyť je krásná, nadaná a horními zoubky by mohla obřezávat chlapce, doposud nepevné...ve víře. Mičko, kluku jeden hololebý, netrap se a toč dále! Na Jedlička open festivalu budeš stoprobrko i oceněn. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Na celém jednominutovém snímku se pracovalo dohromady 5 hodin. (MikeCool)
  • Když se postava Michala Koubelky dívá do zrcadla, je možné zahlédnout plakát k filmu Simpsonovi ve filmu (2007). (Hem.m)
  • Krátkometrážní film byl natočen kvůli soutěži s názvem „Můj příběh v minutě“. (MikeCool)

Reklama

Reklama