Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bože, takové téma a takhle zazděné... co dím! Potopené! Atmosféra filmu by mohla být z říše delikates – stísněné prostory ponorky, nad hlavou desítky metrů vodního náhrobku a v ocelovém těle plavidla straší... Bohužel Twohyho ponorka je zatracený kulisový papundeklu bez špetky té realistické klaustrofobní atmosféry, která umí být sama o sobě děsivější než všech šest smyslů správného duchaře. O hereckých výkonech by nemělo cenu u takového béčka vůbec mluvit, kdyby se Twohy nepokoušel o jakési ňoumovité psychologizování, které ve spojení s křečovitými výkony hlavních aktérů působí směšně. Efekty jsou typicky béčkové, ale dojem spíše vylepšují. Podobně jako několikero působivých míst (např. oprava vnitřního pláště lodi) a zvukové efekty. Mít tenhle film šikovnějšího režiséra a scénář smířený s vlastní (pod)průměrností, mohlo to být žrádlo alespoň na úrovni Černočerné tmy. Takhle sotva lehký podprůměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný mysteriózny vojnovo ladený thriller. Má výborný príbeh o posádke americkej ponorky v časoch druhej svetovej vojny, ktorá počas plavby vezme na palubu trojicu stroskotancov, ale má problémy s prenasledujúcou nemeckou loďou a navyše sa na palube začnú diať zvláštne nevysvetliteľné veci. Spracovanie je ale určite sklamaním a mám z neho aj také rozporuplnejšie pocity. Na jednej strane nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je dej celkom svižný a väčšinu času aj celkom zaujímavý a pokiaľ sa venuje len reálnym veciam plynúcich z udalostí vojny, teda posádka, ktorá má strach z objavenia nemcami, ukrývanie sa pred loďou a podobne, tak je na tom film celkom dobre, ale problémom je tá hororovejšia rovina, na ktorú som sa práve najviac tešil. Potenciál v nej rozhodne bol, ale všetko je to tak nudne podané a po všetkých stránkach nedotiahnuté, že to miestami pôsobí až smiešne a tak táto rovina je zároveň aj hlavnou slabinou filmu. Ale aspoň môžem pochváliť slušnú atmosféru, ktorú si film drží po väčšinu času, ale o napätí v rámci hororu už nemôže byť ani reči, na to tu nič nevyvoláva dostatočný rešpekt. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Greenwood, Holt McCallany, Matthew Davis alebo Jason Flemyng sú ako posádka ponorky úplne ideálni a poteší aj príjemná Olivia Williams. Réžia je na tom pomerne dobre, ale scenár jej kazil, čo sa dá, čo je škoda a dobre je na tom aj technická stránka, síce niektoré efekty ponorky sú slabšie, ale to v tomto žánri nie je vôbec podstatné. Keď si odmyslím tú hororovú rovinu, tak je Hlbočina celkom zaujímavý a miestami aj napínavý film z klaustrofobického prostredia a takto aj funguje. Ale ako horor až na atmosféru zlyháva vo všetkých ohľadoch. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě vypadá docela zajímavě. Válečných hororů znám jen pár a skoro žádné, které se odehrávají na loďi či ponorce. Takže námět bych chtěl určitě pochválit. Horší už to bylo s atmosférou. Začátek filmu se poměrně dlouho vleče a nic zajímavého se neděje. Teprve od poloviny, kdy se čtyři ''dobrovolníci'' vydají opravit poškozený trup začíná ta správná atmosféra, jakou mají duchařiny mít. Potom už jsem pln očekávání čekal jak to všechno skončí. Trošku mě zklamala vizuální podoba ponorky pod mořem a ty záběry, kdy barel poskakuje po palubě. Připadal jsem si jako při hraní nějakého simulátoru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tři trosečnící. Britové. Jedna žena....ženská na palubě ponorky USS Tygger Shark. Ve filmu zazní Benny Goodman "Sing, sing, sing". CITÁT - Hlubinné miny.......... Pověrčivost však cloumá posádkou a ti tvrdí, že žena na palubě přináší smůlu. Ale pravda je taková, že po vyzvednutí trosečníků se na palubě ponorky začnou dít podivné věci. CITÁT - Na lodi straší....... Dokonce se objeví i zajímavá myšlenka. Co když jsme poslední loď nepotopili, ale ona potopila nás ? Scéna se zrcadlem okolo 70 minutě je povedená a mrazivá. Celkem dobře natočené dramatické události o šílenství jedné posádky. Film má dobré ozvučení a pěkný hudební doprovod Greame Revella. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Každý vytvorený modul interiéru lode vážil cez 20 ton. (Arsenal83)

Reklama

Reklama