Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nova občas dává po půlnoci docela zajímavé věci. Minule jsem takhle zahlédl Piraně 2 o okřídlených zabijáckých rybách, u kterých jsem se královsky pobavil, tak jsem tentokrát zkusil další kousek. Hlubina má fajn atmosféru, takovou hutnou, duchařskou a klaustrofobickou. Bohužel má ale taky poměrně lacinou výpravu a (asi) i nevyjasněné zadání, čím chce vlastně být. Nicméně místy jsem se docela bál a kdybych asi 10 minut před koncem neusnul, možná bych za závěr i hvězdičku přidal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy nebo knihy odehrávající se v ponorkách mi připadají děsivé skoro vždy a ani v nich nemusí strašit. Na to, co se stane, když se klaustrofobní prostředí plechové rakve povalující se na dně mořském spojí s nadpřirozenými (z)jevy, jsem ale zvědavý byl. Nedopadlo to vůbec špatně. Jedná se sice o klasickou duchařinu, jejíž hlavní zápletku a pointu si kdekdo domyslí během prvních dvaceti minut (Že by právě tímhle dílem do scénáře přispěl Darren Aronofsky?), ale druhoválečné kulisy jí dodávají příjemný punc originality. Hlubině svědčí i nepříliš známí, ale dobře hrající herci, Twohyho zručná režie doplněná Revellovou dynamickou hudbou a scénář plný řady zapamatovatelných momentů – gramofon (Sing, sing, sing od Bennyho Goodmnana v hororu? Proč ne!), hlubinná nálož kutálející se po ponorce (ohromně napínavá scéna), háky, potápěči a rejnoci a oprava lodi, horké dveře a to, co přijde pak… Škodí pouze příliš dlouhá stopáž, kvůli které mezi těmito (a dalšími dobrými) scénami tu a tam přece jenom zavládne nuda. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zazděné chabým scénářem a průměrným zpracováním. Není to zas tak dávno, co jsem film viděla, ale v podstatě už si skoro nevybavuju, o čem byl - ponorka, nevýrazní námořníci, nějaká vypleštěná ženská, strašidelné zvuky, duchové... a to je asi tak všechno. Mohlo to být lepší, pánové tvůrci, mnohem lepší. Abych byla spravedlivá: mohlo to být i horší. 50% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Docela funkční béčko, které překvapí pořádnou atmosférou, která přesvědčivě funguje celý film. Herci mě příliš nepřesvědčili o svých kvalitách, možná výjimky Bruce Greenwood (jako velitel Brice) a nesympatický Holt McCallany (jako Loomis). Model ponorky a okolního prostředí působí místy velice trapně uměle – maketově. Aspoň fungovala ponorková stísněná nemoc. 5/10* ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Co když... Když jsme dostali tu skopčáckou loď, co když jsme je nepotopili? Co když oni potopili nás? Problém číslo jedna - všichni herci, kteří tvoří posádku ponorky mají stejný věk, vypadají prakticky stejně a v temných útrobách ponorky je nemožné je od sebe rozeznat. Jasně určit lze snad jen Claire (protože je žena) a Wallyho, protože má vousy. Vojenská posádka tak působí spíše jako skupina kamarádů, co si vyjela na vodu, protože divák nemá šanci získat žádný přehled o saržích a hierarchii (neví kdo je důstojník a kdo řadový voják) a tak se nemůže soustředit na podstatné postavy. Příběh se odehrává jakoby v časovém vakuu, protože krom toho že "někde tam nahoře" jsou zlí němci nic z dialogů nenasvědčuje tomu, že bychom byli ve čtyřicátých letech (dobře, ja tam gramofon a nahrávka Bennyho Goodmana). Triky, zejména obrázky ponorky jsou dost neopravdové. Zápletka filmu není ani při zpětném pohledu úplně srozumitelná. Nemám žádnou zkušenost s duchařskými horory, ale mám za to, že i duchové by se měli chovat racionálně a měly by se na ně vztahovat principy motivace. Z mého pohledu visí nad filmem podezření, že je založen výhradně na (zbytečných) lekačkách. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama