foto

Nick Chinlund

  • nar. 18.11.1961 (55 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z New Yorku, narozený 16. listopadu 1961,celým jménem Zareh Nicholas Chinlund měl původně v plánu hrát basketbal. Bohužel se mu sen rozplynul již na vysoké škole, kde kvůli zranění nemohl dále ve sportu pokračovat. Začal se tedy věnovat studiu herectví a po absolvování školy odjel do Los Angeles.

V L.A. začal na divadle, v letech 1988-89 pracoval u Williamstown Theatre Festival. V roce 1992 se objevil v Donnerově hitovce SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3 jako jeden z mnoha protivníků Gibsona a Glovera. Nebyl to ale žádný štěk, nýbrž solidní rolička. Od té doby se pravidelně objevuje ve vedlejších rolích malých i velkých filmů a to převážně v záporných rolích (LIKVIDÁTOR,CON AIR,TRAINING DAY), ale občas se objeví i jako klaďas (ČAS POMSTY, SLZY SLUNCE). Se svou vizáží je předurčen pro role drsných chlapů a těžko byste ho hledali v romantické komedii.

JohnSmith

Herecká filmografie

2017 American Violence
2016 Mercury Plains
Prey, The
2015 Close Range
2014 Need for Speed
Supremacy
2012 Grimm (TV seriál)
Last Grimm Standing (S01E12)
La vida precoz y breve de Sabina Rivas
666 Park Avenue (TV seriál)
2011 Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2010 Five Star Day
Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Speed-Dating
Toxic
Young Justice (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Home Is Where the Heart Stops (S01E07)
New Hope Manor
Wyvern (TV film)
2008 Ball Don't Lie
Zločinec
Zprávy TV Onion
Žízeň po krvi (TV film)
2007 Anděl spravedlnosti (TV film)
Fifth Patient, The
Kazatel smrti
Sinner
2006 Smith (TV seriál)
Ultraviolet
2005 Legenda o Zorrovi
2004 Dr. House (TV seriál)
Goodnight, Joseph Parker
Riddick: Kronika temna
Riddick: Temná hrozba
2003 Bun-Bun
Slzy slunce
2002 Hlubina
Zahni, kde můžeš
2001 Amy's Orgasm
Training Day
24 hodin (TV seriál)
2000 Dnes nebo nikdy
Dvojník
Gilmorova děvčata (TV seriál)
První den v Chiltonu (S01E02)
Kid
Something Sweet
Uprchlík (TV seriál)
1999 Chutney Popcorn
Resurrection (TV film)
Třetí hlídka (TV seriál)
1998 Frogs for Snakes
1997 Brother's Kiss, A
Con Air
Pan Magor
Tvrdí chlapi (TV film)
1996 Likvidátor
1995 Akta X (TV seriál)
Neodolatelné (S02E13)
Dopis vrahovi (TV film)
1994 Holky z polepšovny (TV film)
Odhalení
Pistolnice
Red Shoe Diaries 4: Auto Erotica
1993 Čas pomsty
Úsvit (TV film)
1992 Smrtonosná zbraň 3
1990 Ambulance

Dokumentární

2015 Faith in the Big House
2014 Showing Up
2003 Journey to Safety: Making 'Tears of the Sun'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace