Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že je to za pár šupiek, herci sa fakt snažia, exteriéry sú pekné, masky a kostýmy sú fajn za ten peniaz, a scénar je v poho - originálnejší ako kdejaký AAA titul (jedine súboje su trapas, ale aj tak lepšie ako pridrbané rýchlostrihy napr. vo filmoch s Liamom Neesonom). Takýmto ľuďom držím palce. Ak tomuto ktosi dá odpad, buď videl z toho len pár záberov, alebo je to snobský idiot. Je to totiž atmosférickejšie ako kdejaká novodobá česká alebo slovenská (alebo iná európska) rozprávka točená za omnoho väčší rozpočet. O deji, hercoch a dialógoch ani nehovoriac. Ak človek ignoruje začiatok a začne to pozerať od asi 16:10, je to fakt výborne natočené fantasy, so skvelými hercami, dobrými dialógmi, a fajn príbehom. A ta atmosféra a hudba! Absolútne neporovnateľné so sračkami od Asylum. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou koukatelné, místy dokonce velmi. Když pomineme očividný nedostatek financí, který je především v bojových scénách až bolestivě zřetelný, dostaneme klasické fantasy s poněkud přitroublým příběhem, jehož epické rozměry jsou v kontextu s úspornou výpravou vyloženě k smíchu. I přesto film nabídne docela svižný děj, spoustu šarvátek a trojici překvapivě sympatických hrdinů. Namaskování skřetů i elfů je výborné, stejně tak služebníci Stínu vzbuzují respekt. Bohužel závěrečná půlhodina je opravdu velmi špatná. Už tak brakový děj se ponoří hluboko do odpadních vod, digitální přerostlá příšera i způsob jejího odstranění profackuje diváka z obou stran a nestydatě infantilní happyend tomu nasadí korunu. Přesto jsou tři hvězdy na místě. Vzhledem k omezeným finančním i technickým možnostem filmařů je tohle ještě docela solidní film. Mohlo to dopadnout daleko hůř... ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak jsem si pamatoval z prvního sledování. Nízký rozpočet je klasická bolest fantasy snímků a všechno vypadá tak nějak levně a méně uvěřitelně. Ale vlastně je to celkem sympatické, herci se snaží, masky nejsou zlé, hudba je epická (někdy až moc na ten levný film). Souboje ujdou a krom rozpočtu je vlastně nejvetší slabinou filmu celkem nudný a neobjevný scénář. Prostě dá sa. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Je síce pekné, že Saga nachádza inšpiráciu v množstve fantasy videohier či kníh, no film to nejak nedokáže spracovať. Režisér je jasný fanúšik klasických fantasy hier, čo sa odzrkadlilo najmä na pomerne slušných kostýmoch a maskách. Problémom je všetko ostatné. Nevýrazné lokácie, ktoré majú s fantasy len pramálo spoločné, herci a ich postavy, ktorým to proste nejde, a samotný tupý príbeh. Každý s niekým stále bojuje, niekedy aj úplne zbytočne, navyše po pohybovej stránke veľmi zle. Prekvapivé však je, že to nebola až taká katastrofa ako iné fantasy príbehy televíznej produkcie. Má to dokonca aj pár pôsobivých scén (úvod s drakom, záverečný boj orkov), a obstojný soundtrack. Klady ale nedokážu prekryť všetko to, čo robí Sagu hlúpučkým a amatérskym fantasy bez štipky nápadu. Jedna hviezda za odvahu, že sa do niečoho takého tvorcovia pustili, druhá za elfku. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Díky komentářům jsem neodolala a pustila se do toho. Režie: nejsem odborník, ale srovnám li toto dílo s mnohem výpravnějšími bratříčky, zas tak velký rozdíl nevidím. Scénář: tam už rozdíl je, ty dialogy jsou tak blbé, až to bolí. Hudba: ta se mi vcelku líbila, hodila se. Kamera: nevím buď kameraman, nebo ve střižně to trochu pos. Akce: trochu primitivní, ale koukatelné souboje, působily uvěřitelně. Výprava: laciná. Masky: laciné. Herecké výkony: kromě Orka dost děs. Vlastně nebýt jeho, tak to pošlu do kopru s jednou hvězdou. takto dám dvě a půl, ať nežeru. Jsou i horší slátaniny. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)

Reklama

Reklama