Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálna séria je plná skvelých scén, ktoré som si užil (Arthurove debaty s Tommym, politické rozhovory, scéna v saune a s nepodplatiteľným rozhodcom...), ale ako celok pôsobí nekonzistentne. Vizuálne je to stále krásne, hudobný podmaz skvelo podkresluje každý moment a napätie, no zároveň tu máme množstvo omáčok. Dejová línia s Ruby a utrápenou Lizzie nudí, pričom zápletka s cigánskou kliatbou pôsobí ako navyše. Osobitným tragédiám sa venuje viac priestoru, ako by bolo vhodné. Michaelova línia je úplne jasná od celého počiatku a jeho vyhlásenia o pomste sú otrávne. Záver je remeselne natočený dobre, ale zároveň mu chýba šťava, plus vývoj jednotlivých línií je predvídateľný. Ako veľký fanúšik série sa po pozretí 6. série cítim pomerne sklamaný a prázdny. 6/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už i dříve sqělé Pykiny nakonec úspěšně spláchli do hajzlu! A to stále ucházející pátou řadu zakončili trestuhodným útesoviscem, načež nás nechali v napětí čekat skoro tři roky, abychom se pak dočkali čeho? Téměř bezdějové otravné žvanivky a telenovelového sousledu náhodně losovaných scén z běžného cigánského života, prokládaného unylým bezladoskladným politikařením mezi vrchním morgošským kriminálníkem, slizkým národním socialistou a neméně sympatickým vyslancem Spojených sráčů. Prostě nabubřelá pruda do scénáristické impotence totálně vyhořelého Štefana Rytíře, co si tak moc chtěla hrát na atmosférické umění, až z toho vznikla nudná pičočalamáda marnosti, do prdele vyšumělých kokotských intrik a lacině klišovytých mýdlooperních pomejí, kterou tentokrát nevytrhla ani démonicky děsivá držka charismatického Kyliána. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejslabší série. Nemůžu říct, že nejsem trochu zklamán, protože jsem. Přitom vzhledem k historii celého seriálu jsem čekal, že Peaky Blinders si svou kvalitu udrží i v poslední sérii, obzvlášť, když jde o poslední sérii. Nestalo se tak, ale přestože pořád jde o parádní seriálový nadprůměr a zatraceně atraktivní a nápaditou látku, já jsem se zejména první polovinou epizod docela pronudil, neboť tu hodinovou stopáž nemělo v jednotlivých dílech moc co posouvat. Druhá polovina řady pak byla lepší, ale furt to nestačilo na to, aby mi vyrazila dech. I tak ale můžeme být rádi, že jde o velmi, velmi důstojné, sympatické a stále velmi atraktivní loučení. Na filmové finále se těším, snad to bude stát za to, ale poslední várka epizod je tentokrát jen za 4*. 75%. Herecky stále dokonalé, soundtrack ještě lepší, atmosféra skvostná, Drhne jen ten scénář. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V únoru jsem na Netflixu strašně rychle zhlížel všechny série tohoto seriálu, abych hned 27.2. navázal... a oni si to vydají na BBC. No... BBC nesleduju. A když to tedy konečně přidali na Netflix, zajásal jsem a shládnul to za tři dny (dal bych to za dva, ale to by bylo moc Peaky Blindersů i na mě). A ta párměsíční pauza je na mě asi znát... ale vy mě asi neznáte, takže vám to tak nepřijde. No, rozhodně jsem spokojen, i když se v porovnání s ostatními sériemi zcela jistě jedná o jednu z těch slabších, tak návrat britské elegance propojené s trochou toho hrubého (dženlementského) násilí mě opět na ty tři dny chytil a téměř nepustil. Jo, všichni tu sice mluví mnohem víc v podivných metaforách (co mě štvou, pakliže jsou až moc vážný či nesmyslný) a mé oblíbené postavy nedostávají příliš prostoru - příklady; Arthur, Finn a chudák Kudrna, který nedostal prostor žádný (tu minutu, co by z jeho výstupů dokázali sestříhat nepočítám) - ale prostě se s tím dalšími a dalšími sériemi musí počítat. A vlastně ani toho gangsterskýho ducha jsem si zde moc neužil, jelikož se to celý pokoušelo jet až moc na city okolo rodiny. A podivný překrucování minulosti. A fašistický homoknírek z páté série mě štve neustále!!! Ale jinak jsem opět spokojen.  7,5-8/10 ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

//I'm guessing you people all decided, that the only person, who could ever kill Thomas Shelby, is Thomas Shelby himself.// Proč 4*, když mám u E01-05 5*? Stále si jako dlouhodobý fanoušek myslím, že se jedná o super práci a kvalitní závěrečnou sérii. Odlišnost od jiných sérií je veliká, ovšem stále stravitelná. Už to ale není ono. Není to tak badass, není to svý, už to není ta stará dobrá rodina, která si kráčí po ulici. ANO, jak řekl sám Knight, musí se to nějak vyvíjet. Ale co třeba dávat prostor vývoji Tommyho charakteru a jeho osobní změny (která je nepřehlédnutelně velká), místo takového screentimu politiky, která se stejně využije jen na vyplnění nových a starých záporáků. Nechybí dialogy, především v 6 epizodě, kterou i přes mé hodnocení považuji za skvělou. ALE opět - chybí důstojnost a klasika. Ending je jedinečný a to neskutečně cením, ale různé skoky v příběhu tam a sem opravdu u takřka dokonalého seriálu vystát nemohu. 8,5/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)
  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)
  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama