Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psal jsem to u minulé série a nejspíš i u těch ještě víc minulých. Každopádně i tentokrát je to pravda. Tato řada je nejlepší ze všech (než vyjde šestá). Je to tak, Gangy z Birminghamu stále překvapují a stále stoupají výš a výše a překonávají sami sebe, protože stále ještě je každá nová řada lepší, než ta předchozí. Jenomže tentokrát to dost možná ještě platí dvojnásob. Tentokrát je to fakt nářez přátelé, ještě větší, než posledně. Opět strhující od první vteřiny, opět neskutečně zajímavý děj (krach na burze je obzvlášť tady mimořádně vděčné téma) a po Adrianu Brodym další přihrávač číslo 1 k Murphymu - tentokrát geniální Aidan Gillen. A nakonec se vrátí i jeden starý známý, kterého by nikdo nečekal. Pátá řada je opět našlapaná strhujícím dějem a prvotřídními hereckými výkony, pořád to skvěle vypadá, pořád to skvěle zní a pořád to ani vteřinu nenudí. Tentokrát se navíc ukáže i Winston Churchill, který už nesmí chybět nikde. Jediné, co je škoda, je to, že naprosto všechny ženské postavy jsou mimořádně otravné. Teta Pol jako jediná ještě ne, ale blíží se. Lahůdka. Neskutečná lahůdka. Tentokrát už prostě není možné, aby se tvůrci překonali, ale něco mi říká, že se to zase povede. A já se těším už teď. 100%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, pátá řada za námi. Uteklo to jako voda a teď bude peklo čekat na šestou. Tempo ubralo na akci. Ovšem, když nějaká je, tak to stojí za to. Hlavně Arthur, když posnídá láhev whisky a dá si pěknou lajničku a završí to douškem opia, tak se urve ze řetězu tak, že se jeden nestačí divit a jeho psychotickej výraz, je přímej pohled do pekel. Přitvrdilo se na konverzačním duchu a hlubší psychologii postav. Rozklad Shelbyovic familie graduje fantasticky. Do toho nastoupil Oswald Mosley, který zastínil snad všechny zloduchy seriálu. Je jako ztělesněné zlo a jeho fašounsko narcistické ego nezná mezí. Hlavně ty píchačky před zrcadlem, se samolibým pohledem boha, mluví za vše. Claflin ho hraje famozně. Konverzační přestřelky mezi ním a Tommym, jsou jedno velké dusno. Skvělá atmosféra pokračuje ruku v ruce s dokonalým soundtrackem a skvostnými hereckými výkony. Tohle je prostě top seriál. A Alfie se probral z mrtvých s vyšperkovanou fasádou, což mě moc potěšilo, jako bonus. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[57%] Vidím, že hodnocením ostatních je opět světoborné, ale mě tato pátá série přišla jako zatím nejslabší. První byla super, druhá rovněž, třetí úplně top, čtvrtá mírně pokulhávala, ale tohle už je jen průměr, a to jsem zvažoval, že budu hodnotit hůř. Herecké obsazení je furt dobré, včetně Murphyho, ale nedokážu se zbavit pocitu, že nám ty postavy už nic hlubšího nedokážou nabídnout. A to i včetně děje který mě zde moc nebavil. K tomu to nemá ani nijak výrazné scény, které bych si pamatoval. Ta atmosféra tu pořád je, k tomu to pěkné prostředí, úroveň to ještě má, ale zkrátka jsem to celé odzíval. K tomu finální díl této sezóny, který skončil otevřeně, což mi přijde u tohoto seriálu divné. Snad bude poslední řada o dost lepší, doufám tedy! ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teoreticky posledná piata séria nepriniesla nič nové. Rovnako ako prvé tri to bol neškodný ale dobrý priemer. Pre mňa stále ostáva najlepšia 4tá séria. A som dokonca rád že už mám peaky blinders za sebou. Priznávam že ma to už prestavalo baviť fakt sledovať a miestami som sa radšej hral na mobile. Zase sme mali menej akcie ale to nevadí. Ten záver bol skvelý. 3* ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech, kdy mezitím na svět přišlo v rámci seriálové tvorby mnoho dobrého (Chernobyl, devátá série TWD) a mnoho špatného (poslední série GoT...), se na obrazovky pro naší nadměrnou spokojenost vrátil generátor filmového řemeslného bohatství Peaky Blinders. A tento šestidílný návrat se nesl po minulé válce v mnohem odlehčenějším stylu co se fyzické kondice týče, avšak psychika našich hrdinů dostala zabrat více jak kdy dřív a mé chrochtavé nadšení se díky tomu naladilo na velmi hlasité vlny. Kompoziční nápaditost s vizuální dechberoucností šla do pozadí vůči propracovanějším příběhovým kličkám a smyčkám, ale když dojde na scénu pro naše vjemy podmanivou, tak se jedná o vynikající práci s audiovizuálnem (jmenovitě musím zmínit baletní představení či krásné čínské lampiónky). A právě do zmiňovaných dějových smyček se dostávají důsledky události, jež ovlivnily celý svět, jako například počátek hospodářské krize či příchod nacionálně laděných režimů. Všechna tato témata do gangsterského základu, jež si seriál stále drží, zapadají skvělé a přinaší originální zápletky, jejichž působnost je sice v určitých chvílích překvapivá a ne pro všechny zavděčující, ale mému skromnému vkusu to sedlo na drahou výbornou. O soundtracku tu není potřeba polemizovat, dvakrát projevený hold vlastním rodákům mluví za vše a já si imaginární kytarové vyhrávky pana Iommiho jel v průbehu celého trvání obou příspěvků. Za mě rozhodnopádných 10/10. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama