Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjazd bol akýsi nemastný neslaný, samozrejme až na tie chuťovky od "pekárenského majstra" (tie mali štýl ako vždy). Potom si však tvorcovia podobne ako teta Polly zrejme povedali "don't fuck with the Peaky Blinders" a záverečné dve časti naozaj stály za to. Takže si dám aj tretiu sériu, aj keď už možno nie s takým nadšením ... a uvidím, možno ma prekvapia. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série dokonale kráčí ve šlépějích první série a do toho nám přináší bonus v podobě nových postav (především Tom Hardy sem zapadá jako prdel na hrnec) a zaujmou tady především vztahy mezi postavami (Tommy a někdo další) a samotný příběh. Každá epizoda je jinak dost napínavá a nikdo nemůže tušit, kdy přijde další zvrat. Poslední epizoda naprostá dokonalost! 2. série - 100% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně dlouho mi trvalo se dokopat k tomu, abych se k Peaky Blinderům vrátil, sednul jim opět na lep a dokončil je. První polovina druhé série mě při mém sledování na jaře vůbec nezaujala, jediným pozitivem byl příchod Toma Hardyho, jehož zdejší roli ovšem považuju za vůbec nejslabší v jeho jinak perfektním filmovém repertoáru. A fakt, že tady hraje proradného "záporáka", na tom téměř podíl nemá. Konec sezóny je ale už zpátky v suprových kolejích té první a s rozkoukanou třetí můžu konstatovat, že teď už mi to bude trvat maximálně měsíc, ne celý rok, než zhlédnu další sérku. [viděno na Netflixu] ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Don't fuck with the Peaky Blinders!" _____________ O niečo zábavnejšie, akčnejšie a lepšie ako prvá séria... K početným dialógom sa pridalo o trochu viac výborne natočených akčných scén, ktoré sú doplnené minimálne rovnako parádny soundtrackom ako v predošlej sezóne. Príbeh sa vďaka londýnskym Židom (na čele s bezchybným Tomom Hardym) pekne rozbehol a dokonca aj trochu oživil... V podstate celá táto séria mi prišla o niečo plynulejšia a rýchlejšia ako tá prvá... V rámci vizuálu sa stále jedná o skvostnú lahôdku, dobová atmosféra tiež stúpla o level vyššie a niektoré zábery boli pre mňa vyslovene radosť sledovať (scény so spomaleným kráčaním som si pri pozeraní vychutnával asi zo všetkého najviac)... Naozaj už k tomu nemám, čo dodať, druhej sérii Peaky Blinders dávam 9 ručných granátov z 10, Steven Knight sa tu predviedol ako skutočný Pán Scenárista, ten príbeh a postavy sú perfektne napísané... "Do you want to tell them or should I? This place is under new management. By the order of the Peaky Blinders." ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem udělal dobře, když jsem seriál odkládal už od první série 2013 až do roku 2022, protože se jedná o opravdu napínavé drama, které nějaké to násilí a manipulaci určitě nepostrádá. Vynikající herecké obsazení (kort když přijde na scénu Tom Hardy). Hodně by mě drásalo seriál vidět postupně v rozmezí let, protože každá závěrečná epizoda série je dechberoucí a neskutečně zajímavá, podobný problém teď zažívám se seriálem Gangs of London ve kterém hraje mladší bratr Shelbyho, a u kterého čekám na druhou sérii a jsem kvůli tomu naštvanej akorát (takže jsem aspoň rád, že si tuhle jízdu užiju od začátku do konce na jeden tah). Seriál určitě můžu doporučit, 20 léta miluju, takže jsem spokojenej, ale přece jenom celku od pěti hvězdiček něco malinko brání, uvidíme jaké budou další série. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)
  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)

Reklama

Reklama