Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je stejně skvostná jako ta první. Kvalitativně stále na úrovni, mistrovské řemeslo, které se v televizní tvorbě stále jen tak nevidí. Herecky opět nesmírně skvostné, hudba parádní, atmosféra strhující, děj nenudící, kvalitní, daleko nad úrovní. Celou sérii si pro sebe navíc krade naprosto vynikající Tom Hardy, který ztvárnil nejlepší a nejazjímavější postavu druhé série a škoda, že nedostal ještě více prostoru. Já si opět nemohu stěžovat, prostě stále skvostný seriál, který se opravdu vyplatí sledovat a který má do ztráty času velmi daleko. 95%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pro mě uvěřitelný asi jako Arabela. Všichni jsou vostrý jako břitva a nakonec vždycky stejně ve všem uspěje a zvítezí Thomas Shelby. Aby to nezkusil, jde to jako po másle. Dobýt Londýn, podmanit si nejkrásnější a nejbohatší ženy- nemusí na to ani vynaložit zvláštní úsilí, jde mu to úplně samo- v tomhle předvídatelném seriálu plném černobílých postav. Slabota, která má 93 (!) procent. Pro mě nepochopitelná věc. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You once said to me, that men like us can never be loved. But she loves me. She told me. She loves me. And all you got was a bullet and a fucking wolf-head cane." Na první řadu to nemá, ale pořád se jedná o poctivé drama, kde o intriky a zvraty není nouze. Poslední dvě epizody kralují. 90% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Don't fuck with the Peaky Blinders!" _____________ O niečo zábavnejšie, akčnejšie a lepšie ako prvá séria... K početným dialógom sa pridalo o trochu viac výborne natočených akčných scén, ktoré sú doplnené minimálne rovnako parádny soundtrackom ako v predošlej sezóne. Príbeh sa vďaka londýnskym Židom (na čele s bezchybným Tomom Hardym) pekne rozbehol a dokonca aj trochu oživil... V podstate celá táto séria mi prišla o niečo plynulejšia a rýchlejšia ako tá prvá... V rámci vizuálu sa stále jedná o skvostnú lahôdku, dobová atmosféra tiež stúpla o level vyššie a niektoré zábery boli pre mňa vyslovene radosť sledovať (scény so spomaleným kráčaním som si pri pozeraní vychutnával asi zo všetkého najviac)... Naozaj už k tomu nemám, čo dodať, druhej sérii Peaky Blinders dávam 9 ručných granátov z 10, Steven Knight sa tu predviedol ako skutočný Pán Scenárista, ten príbeh a postavy sú perfektne napísané... "Do you want to tell them or should I? This place is under new management. By the order of the Peaky Blinders." ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stopáž každé epizody je skrze vyrovnanější prostor pro postavy využita na maximum. Jediným problémem je snad jen to, že ne každá z nich působí ve druhé sérii zajímavým dojmem, což platí překvapivě především o Polly, jenž má svůj silný moment až u telefonu s Campbellem. Ten v tomto ohledu patří na silnější druhou stranu a stává se dokonale slizkým záporákem. Společnost mu zde dělá samozřejmě Tommy, John a Arthur, který se stává tou nejzajímavější postavou vůbec. Život se má prožít, to ho charakterizuje, ne však zrovna kladně. Svou práci odvádí už v Edenu, aby v pozdějším boxerském zkratu udělal velkou chybu, kterou mu v silné scéně připomene matka umláceného... peníze holt nejsou řešením. Výborné herecké výkony platí pro všechny výše zmíněné, ovšem Paul Anderson je v roli Arthura neskutečný a dokáže stát po boku Cilliana Murphyho a Toma Hardyho, jehož židovskému gangsterovi Alfiemu Solomonsovi stačí malý prostor, aby každou ze svých scén ovládl. Výborně napsané dialogové výměny při schůzkách s Tommym či Italy zní od něj ještě přesvědčivěji (v případě, že stačí slovní vysvětlení), proslov nad obětovanou kozou je potom jedním z nejsilnějších momentů. Velmi zajímavě se jeví i další z nových postav, Pollyn nalezený syn Michael. A Tommy? Stačí zmínit závěrečnou epizodu, dokonaný úkol a především fantastickou scénu u vykopaného hrobu, jenž to vše ukončí. 85% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)
  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)

Reklama

Reklama