Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Józef (Marek Perepeczko) je nucen najmout Leona (Bogusław Linda), aby ochraňoval jeho šestnáctiletou dceru Saru (Agnieszka Włodarczyk) před konkurenčními gangstery. Uzavřený Leon a citlivá Sara se do sebe zamilují. Netrvá dlouho a otec se o nastalé situaci dovídá. Jeho pravá ruka, gangster Cezary (Cezary Pazura) dostane za úkol Leona odstranit a konfrontace těchto dvou osobností na sebe nenechá dlouho čekat. (Tygrys)

(více)

Recenze (30)

Faye 

všechny recenze uživatele

Polsko je snad jediná země z východního bloku, která dokáže natočit dobrý akční film (Vabank, Vinci). A přestože si (někdy trochu a někdy víc) vypůjčí zápletku, hrdinu atd. jinde, dodají vždy ten vlastní vtip a šmrnc. Okouzlilo mě jedno vyznání- Sára sedí ve staré vaně a Leon pod ni přikládá na oheň knihy, aby ohřál vodu a zároveň si vzájemně vysvětlují co si každý z nich představuje pod pojmem LÁSKA. Myslím si, že pozornost si zaslouží nejenom tenhle film, ale polská tvorba vůbec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Upřímně naivní dílko polského fanouška amerických filmů, stejně ultrapohodové jako podobný německý případ KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU. Jahn se zhlédl v Tarantinovi, Slesicki zase v Bessonově LEONOVI, ale každý mají vlastní příběh a o vykrádání se dá mluvit jen stěží. Oba jsou vtipní, dojemní, mají k dispozici perfektní herce (Linda je megasympaťák) a ustojí i nějakou tu akční scénu (tady soustředěná do závěru). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já to jako leonovský plagiát nevidím. Hlavní hrdina se sice jmenuje Leon a taky je tu mladá holka, se kterou udržuje vztah, ale tím ta podobnost končí. Tady se jedná o zakázanou romanci mezi bodyguardem a jeho svěřenkyní, což je k jeho i k její smůle dcerka mafiánského šéfa. A že ten z toho není zrovna na větvi, to je asi jasné. Čili úplně něco jiného, než natočil Besson. Kromě trochu přehnané stopáže, díky čemuž občas zakolísá tempo, nemám větších výhrad. Boguslaw Linda si svojí roli užívá a já se mu ani nedivím, když se může muchlovat s někým tak roztomilým, jako je Agnieszka Wlodarczyk, akční sekvence mají svou kvalitu a je škoda, že jich není o trochu víc a potěší občas i odlehčený tón, který filmu překvapivě sluší. A, světe div se, vyšel i český dabing, takže za mě velká spokojenost. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem Leona a neviděla, díky za to, alespoň nemám nutkání něco srovnávat. Takhle to byla alespoň pro mě akční, romantická komedie. I kdybych chtěla, tak jsem to nemohla z mnoha důvodů (stačí konec) brát vážně, ale byly momenty, kdy jsem se musela smát, to zase ano, ono to totiž ani jinak nešlo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Agnieszce Wlodarzcyk bylo v době natáčení skutečně šestnáct let. Lolitářské vyznění Sáry se tím dostává na vyšší úroveň a film se dá doporučit i slintajícím a obézním šedesátníkům s chronickým zánětem šlach v zápěstí. Přijdou si na své, nahota i odvážnější sexuální scény rozhodně nejsou ojedinělým kořením této podařené akční romantické komedie od severních sousedů. Akční pasáže, byť lehce naivní, dají vzpomenout na to nejlepší z Policajta v Beverly Hills, zde stokrát skloňovaného Bessonova Leona a mnoha dalších bijáků, Kmotra nevyjímaje, západní provenience. Překvapivě, na slovanskou produkci, přímočará jízda bez postranních motivů, tím hlavním a jediným je jednoduchá zábava. A to mi co? Stačí. Čtyřka, a to i za ty polský předčasně zralý trojky. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama