Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Čestné třetí místo (nebo nehezké předposlední) v mém žebříčku bažantů. Daleko před bažantama – ptákama, páč divočinu nejím, jen těsně za bažantem – nádobou, díky níž jsem v zimě neměl studené nožičky, a daleko za Jakubem Bažantem, který se díky pár schodům na Kavkách stal nesmrtelným. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Môj komentár tu na ČSFD ma usvedčuje z toho, že šesť rokov dozadu som videl pokračovanie tohto filmu "Bažanti idú do boja" a celkom sa mi páčilo, pričom som vyzdvihoval sympatických hrdinov. No neviem, možno som sa dnes inak vyspal, alebo sú tieto dva filmy natoľko odlišné, pretože túto zberbu lenivých hipíkov som si znenávidel veľmi rýchlo. Ich humor spočíva prevažne v tom, že rozbíjajú všetko čo im príde pod ruku, robia bordel a nie sú schopní ani tých najjednoduchších úkonov. Väčšina scénok na mňa pôsobila ako by to boli nepoužité zábery vystrihnuté z Kredenca pre prílišnú demenciu. A okrem týchto scénok v celom filme nič iné nie je. 3-/10 ()

Reklama

Rami 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zdařilá komedie, kde v hlavní roli je pětice bláznivých svobodomyslných mladíků z jedné, dnes už málo známé, francouzské skupiny hrající POPÍK. :-) Ale 4 nebo 5 hvězdiček dát nemůžu, protože se v tomto filmu vyskytují pro mne hluché pasáže vyplněné trochu vyčpělým humorem, který mě příliš neoslovuje (viz stavba domku, dlouho trvající mazání vajíček a jiných ingrediencí na hlavu jednoho z hlavních protagonistů, stejně dlouho trvající házení odpadků,...). Také by to občas chtělo trochu té herecké zručnosti - v několika scénkách jsem jim prostě jejich pocity a postoje nevěřil. Ale 3 hvězdičky (65%) si jistě zaslouží. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

První komedie s touto čtveřicí má ještě nějaké drobné neduhy, přišlo mi to až přespříliš roztříštěné, občas nedotažené, ale zábava to je. V Bláznech ze stadionu a Velkém bazaru se Les Charlots překonali, takže toto je nejspíš třetí nejlepší film s těmadle bláznama.. Jednotlivé komedie s Les Charlots (co za něco stojí): Bažanti, Blázni ze stadiónu, Bažanti jedou do Španělska, Velký bazar, Čtyři sluhové a kardinál, Čtyři sluhové a čtyři mušketýři, Bažanti jdou do boje ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Od teď salutujte už jen levou!" "MERDE". Děj jako vždy nulový, ale gagy spousta gagů od vyloženě trapných k vyloženě vtipným. Navíc se mi líbily i ostatní skupiny na soutěži. Navíc Bažanti se později neprojevovali až tak hipísácky jako tady. V tomto filmu je členem Les Charlots ještě Luis Rego, který se později udělal pro sebe (hrál v několika Richardových filmech). Dabing stejný jako u prvního dílu mušketýrů, čili klasicky (rozuměj Rinaldi - Petr Štěpánek, Fechner - Petr Oliva, Sarrus - Jiří Štěpnička) a jen Gérarda Filipelliho mluví místo Pavla Trávníčka Viktor Preiss. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)

Reklama

Reklama