Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Tuty 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale je to slabota. Jeden den jsem si pustil Velký bazar a druhý den Bažanty. Tak propastný rozdíl mezi oběma filmy jsem ale nečekal. Velký bazar je nápaditý, originální a přiměřeně vtipný, navíc v něm hraje Galabru. Bažanti tlačí od začátku na pilu a snaží se chrlit rádoby jednu vtipnou scénku za druhou. Výsledek? Většina scén je trapná, nejvíc ta s pošťákem a autem. Zasmál jsem se pořádně snad jednou, a to v restauraci. Prostě takto to dopadlo po letech. O ponání lepší je u mě dvojka (snad se to dnes nezmění). ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Někdo holt nikdy nedospěje. Jako nedospěli hrdinové této a dalších francouzských komedií s Les Charlots. A jako jsem zřejmě nedospěl já, když mi tyhle filmy i po letech přijdou stejně zábavné jako když mě na ně rodiče brali do kina coby škvrně. Opět jsem se smíchy popadal za břicho, a víc od tohoto žánru nepožaduji. Čtyři hvězdičky za klasiku mezi bláznivými komediemi a pátou dávám ze sentimentu... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To, že existovala voľajaká francúzska hudobná skupina "Les Charlots" je pre mňa novinkou. Ale zistil som, že s humorom, ktorý ponúkajú v tomto filme, nemajú dnešného diváka čím zaujať. "Bažantov" dokáže iste oceniť, a snáď sa pri nich i dobre pobaviť, generácia Detí kvetov. No mladšie ročníky si už nezískajú. ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na debilní a docela dlouhou hudební soutěž, jsou bažanti úžasní. V tomto prvním dílu se jich ještě sešla celá pětice. Scénky z vojenského prostředí zkrátka nemají chybu a tento způsob humoru se mi velmi zamlouvá. Scénky jsou dotahovány do nejvyššího stupně absurdity. S přimhouřením obou očí dávám 4*. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dobová obliba hudebních filmů, kterou eskaltovala popularita britské legendární čtveřice The Beatles a jejich filmů, donutila osvědčený model chlapecké čtyřčlenné skupiny implementovat tentokráte na francouzské reálie a tak se zrodil filmový cyklus s Les Charlots... Kde ovšem Brouci pracují s dadaistickým přístupem k filmové realitě a kde jejich humor má až surrealistický charakter, tam Les Charlots vrší klišé později etablovaných teenegerských komedií a jejich humor je z dnešního hlediska vyčpělý jak módní trend květovaných kalhot do zvonu... Tím se ale dostávám k jedinému (a skutečně pozoruhodnému) kladu filmu Bažanti - to, čemu říkají v tomhle filmu pop a co prezentují kapely na ,,popové" přehlídce kapel, je ve skutečnosti psychedelický rock oné éry, tedy to nejlepší, co historie populární hudby může nabídnout... Škoda, že v průběhu času došlo od té doby v rámci populární hudby k tak velkému významovému posunu... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama