Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (133)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Moje srdce už za sociálne kauzy nekrávca ako kedysi, ale filmy z podobného prostredia mám aj tak stále rád. Obyčajní ľudia, obyčajné problémy a modrogolierová strana Ameriky. Z času na čas je fajn vidieť ako vyzerajú príbytky a životy pracujúcej vrstvy a pripomenúť si, že aj USA nie je len krajina snov. Nemám potuchy nakoľko tvorcovia Granta prikrášľujú a romantizujú, a väčšinou takéto veci beriem s rezervou. Z informácií na wikipedii to vyzerá, že policajti situáciu naozaj nezvládli, hoci pravda je, že Grant a spol. pri zadržaní nemuseli klásť dosť výrazný odpor. Nuž, horúce hlavy, chaos, menej inteligencie a čo-to alkoholu asi spraví svoje. Každopádne pozerateľná záležitosť k hodnovernosti ktorej sa definitívne nevyjadrím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate celý film je vyrozprávaný v oficiálnom texte tu hore a to je veľmi zlé. Za to ale film nemôže. Posledná polhodina stojí za to, do radov polície sa proste dostávajú magori, to sa asi nedá zastaviť. Psychologickými testami totiž prejde aj rasista aj totálny vymetenec. Zároveň to ale bola fakt blbá náhoda. ()

Reklama

VášaVF 

všechny recenze uživatele

No mě to nepřišlo tak "poutavé" jak sliboval obsah filmu. Příběh 22letého černocha, který byl propuštěn z vězení, dále prodával drogy, podváděl svoji přítelkyni a nebyl schopnej si udržet práci. Rvačka v metru při shledání s dalším kriminálníkem, se kterým měl Oscar (hrdina filmu) již střet v zaměstnání... Ach jo-ztracená hodina a půl. Opravdu si takový člověk/čin policie/bezpráví zaslouží celý film? Podle mě ne a bylo to na neúplné 2*. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice se celou dobu nic převratného neděje, ale i tak oněch 80 minut vydržíte. Na konci mátě chuť říct "Zasraný policajti", na druhou stranu všichni víme, s jakými živly se muži zákona dennodenně střetávají. Není pak divu, že jednomu ruplo v bedně a Oscara Granta jednoduše zastřelil. Jinak postava Oscara byla ztvárněna a vyobrazena velmi dobře. Citlivý mladý muž, kterému pojem "rodina" rozhodně není cizí. Osud mu však nedopřál být s rodinou dlouho. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který vyhrál cenu poroty a diváků na Sundance, jsem přece jen očekávala mnohem více. Snad je to tím, že jsem v USA nežila a nedokážu se vcítit do tamní mentality, ale příběh o napraveném tátovi od rodiny, který to schytal od zlé policie, mě téměř nijak nedojal. Vlastně mě pouze donutil učinit dva závěry: 1) Pokud pod stresem můžete jednat ve zkratu, nedávejte ke na dráhu policisty; 2) Pokud vás policisté odchytí jako podezřelé, chovejte se klidně, a nedávejte jí důvody k tomu, aby proti vám musela zasahovat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)
  • Snímek obdržel dotacina ve výší 100 000 amerických dolarů od filmové školy San Francisko Film Society a dalších 100 000 dolarů od Nadace Kennetha Rainina. První částka padla na produkci, druhá na post-produkci. (Dr Lizal)
  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama