Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl mě naštval, už to asi vzdám a na další díly se dívat nebudu. Ty nejhorší nešvary Agathy dohromady: přidání nějakého vedlejšího zločinu, který nemá s případem nic společné (uprchlík z Dartmooru); spoléhání pachatele na totální náhodu; dodání dalších potencionálních pachatelů, kteří chtěli oběť taky zabít, jen už byl mrtvý, když se k němu v noci přikradli; ohlášení zločinu duchařskou seancí; vytahování dětí a jiných příbuzných lidí, kterým obět kdysi ukřivdila, samozřejmě až v poslední pětiminutovce (v tomto díle to navíc Marplová vybalí, jako by měla v šuplíku jeho CV, vůbec není jasné, kde na to přišla, Poirot si aspoň občas ověří totožnost telegraficky s Yardem). ()

Reklama

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? Parodie, nebo ukázka unikátního filmu, natočeného nevidomým režisérem a napsaného negramotným scénáristou? Docela jsem měl chuť po shlédnutí této "adaptace" přepadnout oba hlavní tvůrce v noci v posteli, pořádně je zmlátit, částečně jim zdemolovat byt a zanechat tam lísteček: Byla tu Agatha Christie! Každý soud by mě musel osvobodit. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný díl, dobře zpracovaný, dobrá zápletka, trochu mysterióznosti, dobří herci a pěkné zakončení. Po včerejším špatném Poirotovi zase návrat do normálu. Zde mi přijde trochu přehnané, že je Marplová v podstatě celou dobu mimo hru a nakonec vše odhalí, to je nesmyslné. ... Egyptská kletba, duch, zlatý škorpion, kandidát na předsedu. ... Rozhodl jsem se, že se změním. Začnu lidem odpouštět. :D ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotnej slečny Marplovej síce v tomto diele nebolo veľa, iba keď na záver, len tak mimochodom, odhalila kto je vrah. Hneď od začiatku ma fascinovalo fantastické herecké obsadenie počínajúc skvelým Timothy Daltonom, cez môjho obľúbenca Jamesa Wilbyho až po Michaela Brandona a Jamesa Murraya. Príbeh veľmi zaujímavý, podtrhnutý výbornými hereckými výkonmi, v ktorom som sa ani chvíľočku nenudila a s napätím som čakala kto bude tým obávaným vrahom :-) V tomto prípade nemôžem inak ako dať 5 hviezd, bol to skutočne skvostný diel :-) !! ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama