Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poslední společný snímek dua Spencer & Hill. Komediální spaghetti western, který svým způsobem rekapituluje jejich veškerou westernovou tvorbu. Co se týče humoru, je tu vše, na co jsme u nich zvyklí a co jsme už u nich kdysi viděli. Režie se ujal samotný Terence Hill a jelikož ve stejné době natáčel TV sérii o dobrodružstvích Luckyho Lucka, nedal si pražádnou práci s obsazením. A tak tu uvidíme většinu stejných herců. Ona je i stejná atmosféra snímku a troufám si tvrdit, že jsou použity i stejné kostýmy, včetně bílého koně, na kterém Hill jezdí a kulisy městečka. Názorný příklad toho, jak ušetřit na rozpočtu. Nakonec Hill má ten svůj bílý kostým v každém westernu. Byť se oba snaží sebevíc, není to žádný zázrak. Televizní výprava a vůbec celkový dojem, neudělá z jednoduchého příběhu veledílo. Pobavit dokáže, ale je to krapet málo. A tak jejich společné filmové rozloučení nedopadlo zrovinka nejlépe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové celkem příjemné rozloučení s dvojicí Bud Spencer a Terence Hill, která už od tohoto filmu nic společného nenatočila. Asi je to trochu škoda, protože oba na to ještě měli, ale třeba se ještě dočkáme, i když ta pravděpodobnost je malá. Tady se vrátili na začátek své společné kariéry, k westernu, který má dobrou rodinnou i akční zápletku. A dvojice pořád rozdává rány pusou i rukama. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pistolník Travis (Terence Hill) se rozhodne splnit přání své matky, aby byla rodina na Vánoce pohromadě. Stojí však před ním těžký úkol a to přesvědčit svého bratra Mosese (Bud Spencer), který o nějaké sešlosti nechce ani slyšet... Po devíti letech od Superpolicajtů z Miami se Terence a Bud sešli, aby natočili svůj poslední film a to rovnou v žánru, kterým se uvedli na filmová plátna. Pod poněkud hanlivými českými názvy (Blb a blbec/Průseráři) se skutečně skrývá nefalšovaná westernová komedie (mimochodem režirovaná samotným Terencem), která už bohužel nepůsobi tak svěže a zábavně jako jejich starší snímky. Což o to Bud a Terence jsou pořád sympaťáci k pohledání, stále mají rádi fazole a ve svých tradičních hereckých polohách jsou jak ty rybky ve vodě (až je s podivem, že se nejmenuji Trinity a Bambino), ale jejich hlášky a pěsti už krapet postrádají svou pověstnou údernost. Bitky se soustředí především okolo mladšího Terence a i když nejsou vyloženě nudné, tak přece jenom zde chybí jejich tradiční parťáci (no vlastně spíš protivníci) jako Riccardo Pizzuti nebo Claudio Ruffini (ale i oni už v době vzniku filmu nebyli žádní mladíci). Stejně tak chybí i hudba věrných bratrů De Angelis. Samotný příběh (který napsal Terencův syn Jess) má pár zajímavých a vtipných scén a nevadí ani poněkud sentimentální závěr, ale jako celek už to zase taková zábava není. Průseráři tak jsou spíše průměrnou komedií, ale i když Budovi a Terencovi přibyla nějaká ta vráska, tak pořád jsou to ti stejní frajeři jako za mlada a právě díky nim je tento film vlastně docela fajn podívanou. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s legendární filmovou dvojicí. Bud a Terence se dali po deseti letech znovu dohromady, aby ještě jednou naposled stanuli společně před kamerou v netradičně vánočním westernu. Nechybí klasická závěrečná bitka při které ozdobí vánoční stromeček. Některé vtipy jsou velmi vydařené, ale trochu nedotažené, chybí tomu ta pověstná "třešnička na dortu." ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hillův synek napsal celkem dost zábavný scénář, který je přizpůsoben věku aktérů. Takže až na závěrečnou bitvu ve filmu mnoho akcí není. Ovšem věšení Spencera je jedním z nejlepších gagů této dvojice. Hudba je velmi dobrá, byť to nejsou tradiční bratři De Angelisové. Hodně se mi líbil debutující Jonathan Tucker. A popravdě se mi hodně líbil celý film. Navzdory škarohlídům je to velmi dobrá komedie, která není založena jen na bitkách, ale především na skvělém slovním i situačním humoru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama