Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Hlášok je síce dosť, postarším pánom však už chýba tá energia, s ktorou sa púšťali do bitiek vo svojich najslávnejších filmoch. Film je stavaný skôr na zimné sviatky, čo už mi k týmto dvom komikom nejak nepasuje. Bud je asi 2x väčsí ako pred rokmi a Terence už trošku starý na postavu večného milovníka. Takže kvôli heftom z prvej polovice za 3*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Oba dva nezdolní hrdinové zestárli – ale vrátili se ještě jednou před kameru, aby si ve westernové komedii ještě párkrát zastříleli, sem tam někoho praštili a skutečně si užili dostatek pohybu pouze při pořádné mlátičce až v závěrečné hromadné bitce. Na filmu je vidět režisérský rukopis Terence Hilla, díky tomu film připomíná poslední díl čistě Hillovského Lucky Lukovi (stejní herci, stejné oblečení Hilla, podobná tématika i styl). Je to poměrně slušná rozlučka této dvojice, jejíž společné vystupování končí tam, kde začalo – u westernové komedie slušné, ale ne zářivé kvality. Příběh je velmi prostý – Hill a Spencer putují za svojí matkou, která jim chce předat poklad po otci a během cesty potkávají padouchy, se kterými se sem tam utkají. Dávám sice 60 %, ale je to spíše z nostalgie po těchto dvou skvělých hrdinech. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

26. 05. 2008 ve 02:45 TV Prima pod názvem "Lovec a borec". Uff..to jsem si dal..Vše začalo jedním nesmyslným a zcela nevinným dopisem..„Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli..atd, atd. Nevím co tím jako chtěl pan básník říct:-)? Kolotoč nesmyslných přestřelek, honiček a fackování (tak jak jsme ho u těch dvou znali dříve) to vše pod taktovkou staré maminy. Z toho už jsem dávno vyrostl:-) Čím jsou ti dva starší tím jsou jejich vystoupení a gagy smešnější a hloupější..To nejlepší mají bohužel už dávno za sebou. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pistolník Travis (Terence Hill) se rozhodne splnit přání své matky, aby byla rodina na Vánoce pohromadě. Stojí však před ním těžký úkol a to přesvědčit svého bratra Mosese (Bud Spencer), který o nějaké sešlosti nechce ani slyšet... Po devíti letech od Superpolicajtů z Miami se Terence a Bud sešli, aby natočili svůj poslední film a to rovnou v žánru, kterým se uvedli na filmová plátna. Pod poněkud hanlivými českými názvy (Blb a blbec/Průseráři) se skutečně skrývá nefalšovaná westernová komedie (mimochodem režirovaná samotným Terencem), která už bohužel nepůsobi tak svěže a zábavně jako jejich starší snímky. Což o to Bud a Terence jsou pořád sympaťáci k pohledání, stále mají rádi fazole a ve svých tradičních hereckých polohách jsou jak ty rybky ve vodě (až je s podivem, že se nejmenuji Trinity a Bambino), ale jejich hlášky a pěsti už krapet postrádají svou pověstnou údernost. Bitky se soustředí především okolo mladšího Terence a i když nejsou vyloženě nudné, tak přece jenom zde chybí jejich tradiční parťáci (no vlastně spíš protivníci) jako Riccardo Pizzuti nebo Claudio Ruffini (ale i oni už v době vzniku filmu nebyli žádní mladíci). Stejně tak chybí i hudba věrných bratrů De Angelis. Samotný příběh (který napsal Terencův syn Jess) má pár zajímavých a vtipných scén a nevadí ani poněkud sentimentální závěr, ale jako celek už to zase taková zábava není. Průseráři tak jsou spíše průměrnou komedií, ale i když Budovi a Terencovi přibyla nějaká ta vráska, tak pořád jsou to ti stejní frajeři jako za mlada a právě díky nim je tento film vlastně docela fajn podívanou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové celkem příjemné rozloučení s dvojicí Bud Spencer a Terence Hill, která už od tohoto filmu nic společného nenatočila. Asi je to trochu škoda, protože oba na to ještě měli, ale třeba se ještě dočkáme, i když ta pravděpodobnost je malá. Tady se vrátili na začátek své společné kariéry, k westernu, který má dobrou rodinnou i akční zápletku. A dvojice pořád rozdává rány pusou i rukama. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama