Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem tenhle film viděl a strašně si ho zamiloval. Pak jsem ho dlouho neviděl a nedávno jsem se na něj znovu podíval a uvědomil si, že tímhle filmem jsem si poprvé zamiloval dvojku Bud Spencer a Terence Hill. Žrouti fazolí, frajeři, bouchači...co víc jsem od hrdiny mého mládí mohl chtít. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmů Buda Spencera a Terencea Hilla - westernová verze. Období osídlování Ameriky směrem na západ. Těžko říct, kdo je dobrý a kdo zlý - farmáři, mormoni, indiáni. Mezi nima potulní zloději. Každý si chce pro sebe urvat alespoň kousek z té velké země. Nakonec všichni mlátí ostatní, ale každý se bije sám za sebe. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První film, který natočil Enzo Barboni ještě pod jiným pseudonymem. Dvojka Bud Spencer a Terence Hill zde hrají bratry, kteří ochrání komunitu mormonů před vyrabováním jejich vesnice bandou mexikánů a chlápkama majora Harrimana. Finále vrcholí bitkou, která je vpravdě výborně natočena. Ve filmu se mihne spousta herců, kteří se s touhle sympatickou dvojkou melou i v dalších podobných italských snímcích. Výborná je hudba Franca Micalliziho, která v určitých aspektech připomíná Morriconeho motivy, ale vůbec to nevadí, naopak to sedí k ději moc dobře. Ještě bych rád zmínil český dabing, Trávníček jako Hill a Zahajský jako Spencer mají grády. Pohodová zábava, vtipné gagy a klasická kladiva Buda Spencera :). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)

Reklama

Reklama