Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco nadupanější, ale stejně mě tenhle film nezklamal. Bud Spencer a Terence Hill jsou zde skvělí. Myslím, že právě díky nim jsem začal mít rád buddy movies, protože tohle je dvojice, která si prostě dokonale sedne. A western mám samozřejmě rád, takže dobrý nadprůměr. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Film je sice jeden z nejlépe hodnocených od této dvojice, ale já z něj až tak na větvi nebyl. Humoru mi přišlo méně než v jiných filmech, rvačky dobrý, mormonky ve vodě taky dobrý, ale chvílemi jsem si říkal, že už je ten film nějaký dlouhý a už by mohl skončit. A malé roličky Dominica Barta (šéf Morgan z Šimonů s Matoušem) jsem čekal o trochu víc. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Keď niekto zbožnuje typické bitky Bud Spencera ako ja, tak film sa mu musí páčiť....tolko pestí po hlave, tolko faciek do oblastí medzi lícom a krkom, tolko faciek čo človek preletel zo dva metre....doplnené trefnými ftípkami, to dokáže len jeden človek . Jednoduchý film v ktorom ide len o dokonalé bitky, či presné odstrelenie protivníka od pása, možno nájisť aj niejakú hlbšiu myšlienku či dokonca ja nejaké poučenie do života! Ako vraví môj ocino :,,Keď na mňa pôjdu dvadsiati chlapy, viem, zabijú ma, ale piatich zabijem JA! " ....nikdy netreba ukázať, že sa bojíte! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film by zcela jistě fungoval i bez bitek a možná by dopadl v mém hodnocení lépe (hlavně začátek s věčně opilým Mexikánem, který vypráví historku o tom, jak malým nožíkem pobodal týpka, který si chtěl zašpásovat z jeho ženou, je k popukání). Připadalo mi, že bitky byly iniciovány tak nějak násilně. No, ono to zní poněkud divně, když si předchozí větu znovu přečtu, ale je to tak. Příklad začátku všech bitek ve filmu: "Tak hele, přátelé, teď odložíme bouchačky a rozdáme si to pěkně na férovku dva proti deseti". ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama