Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Jardismo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jaký má tenhle film na zdejších stránkách si nezaslouží. Pro mě je to nejlepší film dua S+H. Čiší z něho pohoda. Chápu, že asi některým zdejším erudovaným pisatelům vadí nepřítomnost scénáře. Ale nahodilé scénky a volné proplouvání dějem se mi strašně líbí. Tihle dva budou pro mě vždycky hrdinové mého mládí a tenhle film pro mě bude jeden z nejoblíbenějších. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších kousků této kultovní dvojice. Příběh je v podstatě o ničem, scény se střídají v podivném rytmu a střih to totálně zadupává do země. Končí záběr a v dalším střihu je situace o měsíc dále. Ty epizodky nejsou dotažené a vše působí zmateně a nesmyslně. Ani humor tu nefunguje. Škoda, tenhle film není povedený. I ten český dabing je průměr, Trávníček jako Hill a Schánilec za Spencera. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná komedie, byť trochu odlišná od jejich pozdějších kousků. Do průměru ji bohužel sráží závěrečná třetina, která je nepochopitelně uspěchaná. Když si ale pořádně prohlédnete stránku s filmem na IMDb, narazíte na zmínku o verzi, která trvá 120 minut! Jestli je to pravda, a k nám se tudíž dostala jenom nehezky osekaná verze, nevím, ale dost by to vysvětlovalo... ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

G. Colizzi bol majster rušivých elementov. Podobne ako v "Buh odpouští....", kde ma rušila hlavne hudba, ma v tomto filme rušilo prapodivné preskakovanie deja. Napriek tomu však jeho spencerovky majú niečo do seba. Sú trochu odlišné, než ostatné fackovačky a to je fajn. Už len kvôli hláške "Když sem vopilej, teda když mám skutečne nakoupíno...těžko se to vysvětluje...ale začnu být nesmrtelnej..!" dávam 3 hviezdičky..:-) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Šlape to stejně parádně, jako když jsem byla malá, a v mnohém to dovedu víc docenit, třeba brutálně vtipný střih a kameru, které se podílejí na výstavbě vtipů. A přitom ze své láskyplnosti, dobroty a komiky, z šarmu a uvolněnosti, s nimiž tohle dílo odkrývá podstatu přátelství a bezelstné lásky k životu a nezištnému pomáhání, beze stopy sobectví, beze strachu o sebe a bez služebnosti mamonu či moci, to neztratilo nic. Čiší z toho radost a volnost, svoboda oproštění. Čili nehodnotím z nostalgie, i když jí to ve mně vyvolalo celý kotel. *~ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer si pilotování ve filmu oblíbil natolik, že si v roce 1975 rozšířil pilotní licenci na létání s helikoptérou a pilotování letadel v USA a Švýcarsku. Toho následně využila při natáčení filmu Jdi na to (1983), kde s helikoptéru opravdu létá. O devět let později si dokonce založil leteckou společnost Mistral Air. (NiaWolf)
  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)
  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama