Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mí oblíbení kluci v jednom z nejvážnějších filmů, který natočili. Ten pot, ta dřina a hlavně to neskutečné přátelství bylo přes obrazovku cítit až ke mně. A bude tomu tak už napořád. Některé scénky jsou totiž absolutně nezničitelné. Opět ale koukám převládá většina. I když u tohoto filmu mi to příjde extra směšný. Film samotný má totiž 67 % a z těch rádoby "znalců filmu" to v první desítce hodnotili především dvěma hvězdami. Tady chlapci a děvčata vidíte, že s Vašemi názory si klasický fanoušek ledatak vytře prdel. Hlavně proto, že tenhle film je klasika která nezklame. U mě je to jasných pět hvězd. Jako malý jsem u té závěrečné scény dokonce párkrát zaslzel. Dneska na to ale koukám s respektem, co ti dva dokázali. Status dvou machrů mezi nebem a peklem jim nejspíš zůstane již na věky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dva machři se vcelku vymykají jejich běžným filmům. Ti dva toho spolu nenamlátí tolik jako jinde. Celkově mi přijdou až moc racionální. V jiných snímcích často moc nepřemýšlejí a vrhají se do bitek, zde jsou trochu váhavější a snímek navíc obsahuje i vážnější momenty. Navíc...v džungli po havárii stráví pár týdnů, ale to se dozvídáme až po střihu od vesničanů. Zajímavé momenty jsou tedy střiženy a děj je posouván uměle. A je to teprve podruhé, co ty dva vidím se rvát mezi sebou. A úvodem zazní slavná píseň. Druhou pozitivní stránkou mince je neobvyklé prostředí džungle, kde se opravdu příliš často nevyskytovali. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle je přeci takový příjemný kousek dvojice Spencer+Hill. Jsou bratři a v kapse ani floka, jeden je mechanik a druhý pilot, ten pro kterého létají, zrovna moc neplatí. Takže hned ze začátku žuchnou kamsi do džungle, kde v řece hledá spousta týpků drahé kameny. Takže taky hned následuje první rvačka. A nakonec ten zlatý důl najdou, ale i tak stejně nemají nic, nic jiného. Akorát těch rvaček a fackovaček je trochu málo. Za to ta titulní melodie je neskutečná odrhovačka, co lehce vklouzne do hlavy. 7/10 ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

G. Colizzi bol majster rušivých elementov. Podobne ako v "Buh odpouští....", kde ma rušila hlavne hudba, ma v tomto filme rušilo prapodivné preskakovanie deja. Napriek tomu však jeho spencerovky majú niečo do seba. Sú trochu odlišné, než ostatné fackovačky a to je fajn. Už len kvôli hláške "Když sem vopilej, teda když mám skutečne nakoupíno...těžko se to vysvětluje...ale začnu být nesmrtelnej..!" dávam 3 hviezdičky..:-) ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Víš, když jsem hladovej, nevím proč, ale vždycky mám špatnou náladu!" Po pěti westernech a jednom historicko dobrodružném filmu natočili Hill a Spencer snímek zasazený do současnosti odehrávající se v Kolumbii. Bratři Guido a Maurizio De Angelis složili opět skvělou hudbu neodmyslitelně spojenou s hlavní dvojicí. Právě tady se zrodila Budova láska k létání. Tady počtvrté spojili své síly s Giuseppem Colizzim, který se také podílel na scénáři. Verze, která je u nás uváděná, je opět částečně vystříhaná, neboť, některé scény na sebe ne úplně navazují. Vše dotvrzuje velmi povedený kinodabing v čele s obvyklým Trávníčkem a Schánilcem (asi jeho nejlepší dabing Buda). "Hej Plato, myslíš, že se někdy budeme moct vrátit?...Pochybuju, po všech těch malérech co jsi způsobil...Já?....Kdo jinej. Každopádně víme svý a to nám nikdo nevezme...Hm, to je fakt...Jo. Takže jsme bohatý, ale nemáme ani vindru...Jo, jako ten stařík!" ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Věrný psí přítel Arthur, který se ve filmu nejednou objevuje, je rasou Bernský salašnický pes. (Posheidon)
  • Čistě komediální éra dvojice Bud Spencer (Salud) a Terence Hill (Plata), která začala filmem Pravá a levá ruka ďábla (1970), čítá 13 filmů. Pouze ve dvou z nich spolu tráví ústřední dvojice čas dobrovolně (Dva machři mezi nebem a peklem, Dva misionáři – 1974). V deseti filmech se snaží hrdina ztvárněný Budem Spencerem zbavit svého dotěrného blonďatého parťáka. Ve filmu Dvojníci (1984) je pak počáteční nevraživost oboustranná. (topi80)

Reklama

Reklama