Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi oddechová komedie, kde se režisér snaží o sociální satiru...možná. Po přečtení hodnocení jsem se na samotného Spencera přece jen včera podíval. Dalo se na to koukat, párkrát jsme se i zasmáli a to je vše. Spencer jako vždy žije mezi černochy (španěly, míšenci) a oni jsou bez něj úúúplně bezradní. Když dorazí mocný boss a chce ovládnout trh s banány, tak na hodného Joea políčí past a ten do ní dobromyslně vleze. Cesta za licencí k obchodu s banány je trnitá, ale Joe to po pár kotrmelcích všechno zvládne. Bud tu nerozdá moc ran a některé jsou tak odfláknuté, že je vidět, jak tluče o metr vedle. Veselá hudba (jako obyčejně) hraje pořád dokola a ve stejném rytmu, ať už se na plátně děje cokoli. Hlavní kráska (opět jako obvykle) je zmalovaná rašple. Tentokrát ovšem vypadá o něco mladší, než je ve filmech s Hillem a Spencerem normální. Přesto se na film dá kouknout a pak zapomenout. Aspoň to má jakýs takýs děj. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v roli prosťáčka žijícího v odlehlé vesnici, kde jeho jediný kontakt s vyspělou civilizací je cesta do města za účelem prodeje banánů, se dostane do spárů byrokracie. Zní to vtipně a ono to opravdu vtipné je, jelikož tato role byla na míru ušita tomuto populárnímu italskému herci, bohužel k úplné dokonalosti tomu chybí jediné, a tím samozřejmě je absence jeho neodmyslitelný herecký kolega Terrence Hill, nicméně je nutné konstatovat, že tato komedie se řadí k nejlepším samostatným kouskům a nese se v zaběhlém duchu komedií této nerozlučné dvojky. Bud Spencer nikdy nebyl žádný extra herec, nicméně do svých rolí vždycky skvěle padl, pobavil a zvládl je s velkou grácií, a jinak tomu není ani v roli Banánového Joa. Tato komedie rozhodně neurazí a pokud jste se právě vrátili z nějakého úřadu, udělá Vám rozhodně radost. Moje hodnocení 65% ()

Reklama

Nexty 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem o tomto filmu vůbec nic nevěděl (a to jsem měl zhlédnuté všechny Hillovky a Spencerovky), objevil jsem jej až nedávno a rázem se z Banánového Joa vyklubal pro mne jednoznačně nejlepší film, kde hraje Bud Spencer bez Terence Hilla (bohužel jen jeden z mála povedených v podání samotného B. Spencera). Satira je výborná a dobrosrdečnost Joa je až roztomilá a hlavně velice vtipná. Celý film jsem si skvěle užíval od začátku do konce a úvodní písnička je nezapomenutelná. Často a rád si pro tento film sáhnu do sbírky DVD, abych si jej mohl znovu pustit. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Presne to co od neho cakal...do jedneho detailu splnil !!! Velky Buddy je kraaaaaaaaaaaaaaaal !!! Lahka lahodkova beckova komedijka...ktora sa ani kuskom nesnazi hrat na nejakeho drsnaka...a ani minuta v nej sa mi nezdala...ze by bola podana nasilu...ako v milion patsto trapnych komediiiiiiiiiiiiiiiii zrobenych za velkou mlakou,nazdar ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Čím si sa živil doteraz? Jedol som banány". Kdesi v tropickej riti strednej ameriky, v tej najzapadnutejšej dedinke kde zdochol moskyt, žije okrem nejakých tých podvýživených černoškov aj jedno vypasené indivíduum zvané Banánový Joe. Bud Spencer tentokrát nehrá svojho typického naštvaného hundroša, ale priblblého dobráka s IQ hojdacej velryby, ktorého jediným zmyslom života sú banány. Banány totiž hýbu svetom, to vie každý Jožko Mrkvička ( pre čechov Véna ). Lenže na ich predaj nemá povolenie a tak sa poprvý krát v živote musí vydať do mesta aby si ho vybavil. Lenže na to potrebuje občiansky preukaz ktorý samozrejme nemá, takže si musí vybaviť najprv ten. Lenže na to potrebuje rodný list ktorý taktiež nemá a bez občianskeho preukazu mu ho nevydajú. Skrátka sa začne topiť v plesnivom močiari byrokracie a to bohužiaľ pozná každý z nás. Nejaký tí smiešny gangsteri ktorých si proti sebe poštve sú oproti tomu len také ľahké rozptýlenie spojené s trochou nezáväzného fackovania. Najlepšia Budova sólovka, jednoduchá až primitívna, ale príjemná komédia ktorá ma vždy pobaví. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)

Reklama

Reklama