Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi oddechová komedie, kde se režisér snaží o sociální satiru...možná. Po přečtení hodnocení jsem se na samotného Spencera přece jen včera podíval. Dalo se na to koukat, párkrát jsme se i zasmáli a to je vše. Spencer jako vždy žije mezi černochy (španěly, míšenci) a oni jsou bez něj úúúplně bezradní. Když dorazí mocný boss a chce ovládnout trh s banány, tak na hodného Joea políčí past a ten do ní dobromyslně vleze. Cesta za licencí k obchodu s banány je trnitá, ale Joe to po pár kotrmelcích všechno zvládne. Bud tu nerozdá moc ran a některé jsou tak odfláknuté, že je vidět, jak tluče o metr vedle. Veselá hudba (jako obyčejně) hraje pořád dokola a ve stejném rytmu, ať už se na plátně děje cokoli. Hlavní kráska (opět jako obvykle) je zmalovaná rašple. Tentokrát ovšem vypadá o něco mladší, než je ve filmech s Hillem a Spencerem normální. Přesto se na film dá kouknout a pak zapomenout. Aspoň to má jakýs takýs děj. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdy nevylézám z lodi....... Všiml jsem si, že Bud Spencer musí mít v každém příběhu kolem sebe nějaké děti. Tady má dvacet fakanů. Banánový Joe je americký buran žijící na jednom ostrově plném banánů, Banány jsou jeho celoživotní zdroj peněz. Ale až do dne, kdy se ukáže někdo mocnější a chce z ostrova udělat továrnu na banány. Tady začínají potíže. Ale Banánový buran se jen tak nedá. CITÁT - Tohle se mi nelíbí....... Mě se to líbilo. Směs italské akční komedie mi sedla. Banány hýbou světem....... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na dalsi Spencer-Hillovku, jenze pak jsem si precet, ze tu je jen Spencer a zacal jsem se bat. Hill ma par kvalitnich kousku, kde nema Spencera, ale Spencer to sam vetisnou nezvlada, protoze jen dava rany a tu komicnost zastava Hill. Takze je jasny, ze tu nebudou vtipky ze vzajemneho postuchovani. Jenze od prvni minuty jsem se neuveritelne bavil. Spencer nehraje zadnyho nastvanyho hromotluka, ale ultra vymastenyho vesnicana, co prodava banany a jeho cesta za licenci je proste dokonala. Vubec nic nechape, chova se jak hovado a do toho sereze docela dost typku. Velmi mile prekvapeni. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v roli prosťáčka žijícího v odlehlé vesnici, kde jeho jediný kontakt s vyspělou civilizací je cesta do města za účelem prodeje banánů, se dostane do spárů byrokracie. Zní to vtipně a ono to opravdu vtipné je, jelikož tato role byla na míru ušita tomuto populárnímu italskému herci, bohužel k úplné dokonalosti tomu chybí jediné, a tím samozřejmě je absence jeho neodmyslitelný herecký kolega Terrence Hill, nicméně je nutné konstatovat, že tato komedie se řadí k nejlepším samostatným kouskům a nese se v zaběhlém duchu komedií této nerozlučné dvojky. Bud Spencer nikdy nebyl žádný extra herec, nicméně do svých rolí vždycky skvěle padl, pobavil a zvládl je s velkou grácií, a jinak tomu není ani v roli Banánového Joa. Tato komedie rozhodně neurazí a pokud jste se právě vrátili z nějakého úřadu, udělá Vám rozhodně radost. Moje hodnocení 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)

Reklama

Reklama