Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

topi80 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém Bud Spencer prostě hraje Buda Spencera. Facek během filmu létá o trochu méně než v jiných příbězích, avšak další elementy Budova hereckého rejstříku mohou vyniknout o to více. A musím říci, že pohled na Buda v budce pro stráž kasáren je vskutku nezapomenutelný. Z jeho hromotluckosti se těží i nadále, a to v tradičně infantilních scénách z vojenského výcviku. Neopomenutelná smysl pro spravedlnost také nechybí, a tak Bud vyhodí z klubu, ve kterém pracuje jako vyhazovač, i místního velkomafiána a po něm dokonce i samotného majitele. Některé scény jsou poněkud hluché, co se týče jejich spádu, ale pokud se dokážete zabavit tím, že se kocháte naivností tohoto typu filmů a smějete se už samotnému pomyšlení, jaké je štěstí, že něco takového bylo natočeno, bez problémů je překlenete. Ač jde o další přímočaře dětinsky absurdní komedii, nechybí tady i sociální přesah v podobě tématu byrokracie a dalších nesmyslů, jejichž absurditu si při své běžné existenci ani neuvědomujeme. "Banánový Joe" tak činí narozdíl od třeba "Bohové musejí být šílení" trochu humpolácky, ale to k tomuto typu filmu prostě patří. Nadržuji, ale tyhle filmy mám prostě rád. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Terence Hill měl za svou samostatnou hereckou kariéru více dobrých filmů (Podivné dědictví, Mé jméno je nikdo, Superpolda), Bud Spencer se v podstatě pořád utápěl v podobných detektivkách (v osmdesátých a devadesátých letech.) Výjímku ovšem tvoří tento snímek. Příběh dobrosrdečného obchodníčka, nedotčeného civilizací, který zažije mnoho dobrodružství vlastně jen kvůli tomu, aby získal pro svou činnost povolení, nepostrádá jemný humor a sebeironii. No a bitek si taky užijete dost... ;-) BANÁNY HEJBOU SVĚTEM! ()

Reklama

topol999 

všechny recenze uživatele

konečně jsem našel i jeden netradiční film s BS. Moje doporučení: proč ne?? A navíc tu Spencer ukázal i jinou polohu než mlátičku nebo policajta. naivní, ale pro mě velmi kvalitní. Mimochodem mayovky jsou taktéž naivní, ale nedám na ně dopustit... "kdo jí banány k tomu nechodí lékař"..."ještě coca cola to je ono!! kdo je zase ten Véna??!!!" ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Při hromadném hodnocení Spencerových filmů jsem změnila na 5*. Je to vážně dobrý film. Nevtíravý, milý a vtipný. Je to až... dojemné chvílema. :-) Pamatuju si, když jsem jej viděla poprvé a vím, že jsem byla nadšená, že jsem odcházela v podivně rozněžněle-vesele-nabité náladě a vím, že se mě to drží dodnes. A miluju banány :-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Málo podařená Spencerovka, ochuzená o Hilla. Steno jde ve vyšlapaných kolejí předešlých filmů italského obra. Bohužel ikdyž námět měl potenciál, minimálně jako oddechová a nenáročná jednohubka v duchu toho nejpodařenějšího co Spencer natočil. Nestalo. Akce je málo a ikdyž občas v choreografii bitek nalezlo něco nového, nestačilo to. Banánový Joe je jaksi nudný. Navíc ani herci se moc nepředvedli. Spencer je už krapek přestárlý, ale ještě formu má (navíc hraje všechny své role stejně). Problém je, že nemá žádné pořádné protihráče, či přihrávače, nebo parťáka. Zatímco v jiných svých solových projektech měl alespoň třeba Enza Cannavala, tady je nějaký blbý podvodník co leze jen na nervy. Celkově se jedná o jeden z nejméně podařených filmů tohoto herce, jehož mám sice rád, ale to neznamená, že mu vše odpustím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama