Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komedia zalozena na strete nevzdelaneho vidlaka Buda Spencera s civilizaciou. Kvôli obchodnej licencii na banany naviac absolvuje nekonecne byrokraticke kolecko. Bitiek je tu malo. Su kratke a dost jednoduche. Film je zalozeny hlavne na humore v ktorom neskutocne roztomilo naivny Bud privadza ostatnych k nepricetnosti. Takze aj napriek jednoduchemu pribehu a malej porcii bitiek film vdaka pohodovej atmosfere stoji za to. 6/10. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v obleku, v uniformě, ve vězeňském i jako prostý převozník banánů na své loďce, na které vozí banány v malého ostrova, kde žije a s ním jeho 20 dětí. Akorát že na převoz banánů teď potřebuje licenci. Ale k licenci potřebuje průkaz totožnosti. Ten nemá, tak potřebuje rodný list a ten taky nemá. Tak se setkává s civilizací, s byrokracií a úředním šimlem. A navíc je tu místní padouch Torcillo, který chce ovládnout trh s banány a navíc na ostrůvku postavit kasino. Zábavné, akorát tu chybí pořádná kolektivní mlátička a fackovačka. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Banánový Joe je jeden z mála filmů, který funguje i když v něm figuruje Bud Spencer zcela sám. Je sice patrné, že mu parťák chybí a těch rvaček taky ve snímku není moc a nejsou tak úderné, přesto je film docela oddychový a příjemně utíká. Joe v něm naráží na klasický úřední šiml a musí projít mnohými peripetiemi, aby získal licenci. Však taky Steno spolupracoval s tímto obřím hercem často a často právě jen s ním samotným. Ještě mě zaujalo, jak v závěru Joe odpoví mafiánskému bosu: "A já jsem Bardotka." Což je zajímavé, když do té doby nevěděl ani co je televize. Další zajímavostí je, že se jedná o poslední filmový scénář Gunthera Philippa pro něhož zároveň šlo o jediný ne německý a ne rakouský film. ()

Honyaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Budem mám rád. Pohodový příběh, jedna písnička doprovázející celý příběh, pořádné „bitky“ smích také nechybí. Zde se příběh točí okolo banánového ostrova, na kterém velí Joe (Bud Spencer). To by nebylo jen tak, aby mu to ovšem prošlo bez povšimnutí bohatých obchodníků, kteří dostali chuť zrovna na banán. 3 hvězdy ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Málo podařená Spencerovka, ochuzená o Hilla. Steno jde ve vyšlapaných kolejí předešlých filmů italského obra. Bohužel ikdyž námět měl potenciál, minimálně jako oddechová a nenáročná jednohubka v duchu toho nejpodařenějšího co Spencer natočil. Nestalo. Akce je málo a ikdyž občas v choreografii bitek nalezlo něco nového, nestačilo to. Banánový Joe je jaksi nudný. Navíc ani herci se moc nepředvedli. Spencer je už krapek přestárlý, ale ještě formu má (navíc hraje všechny své role stejně). Problém je, že nemá žádné pořádné protihráče, či přihrávače, nebo parťáka. Zatímco v jiných svých solových projektech měl alespoň třeba Enza Cannavala, tady je nějaký blbý podvodník co leze jen na nervy. Celkově se jedná o jeden z nejméně podařených filmů tohoto herce, jehož mám sice rád, ale to neznamená, že mu vše odpustím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama