Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

wosho 

všechny recenze uživatele

Málo podařená Spencerovka, ochuzená o Hilla. Steno jde ve vyšlapaných kolejí předešlých filmů italského obra. Bohužel ikdyž námět měl potenciál, minimálně jako oddechová a nenáročná jednohubka v duchu toho nejpodařenějšího co Spencer natočil. Nestalo. Akce je málo a ikdyž občas v choreografii bitek nalezlo něco nového, nestačilo to. Banánový Joe je jaksi nudný. Navíc ani herci se moc nepředvedli. Spencer je už krapek přestárlý, ale ještě formu má (navíc hraje všechny své role stejně). Problém je, že nemá žádné pořádné protihráče, či přihrávače, nebo parťáka. Zatímco v jiných svých solových projektech měl alespoň třeba Enza Cannavala, tady je nějaký blbý podvodník co leze jen na nervy. Celkově se jedná o jeden z nejméně podařených filmů tohoto herce, jehož mám sice rád, ale to neznamená, že mu vše odpustím. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Hahaha..Ti Italové sou děsní vymaštěnci. Styl jejich komedií je.. ..jakbychtořek.. ..specifický.. Věřím, že ovlivněn určitými látkami ( kupříkladu banánovým pyré) při nastolení určité atmosféry (obklopit se spoustou banánů) se to některým jedincům může líbit.. Mám rád banány ale tohle bylo moc i pro mě jakožto ortodoxního úchyla =) ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer je má srdcová záležitost již z dob mého mládí. Dodneška mám moc rád jak jeho filmy s Terencem Hillem, tak i jeho sólové projekty, které zkrátka nestárnou a i po těch letech mě pokaždé pobaví. Ukázkovým příkladem je právě Banánový Joe. Jednoduchá komedie, která stojí a padá na fantastickém Budu Spencerovi, kterému role dobráckého vesničana sedla jako ulitá. Snímek je přímo napěchován výbornými humornými scénami, ani na vteřinu nenudí, dojde i na nějaké ty pěstní souboje, Bud Spencer často pobaví jen svou přítomností na place. Líbila se mi i příjemně uvolněná atmosféra, sympatická hudba, také některé vedlejší postavy se zde moc povedly. Banánový Joe patří mezi mé nejoblíbenější filmy s Budem Spencerem v hlavní roli, vynikající komedie, která prostě nemá chybu. 10/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama