Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetím dílem opouští komisař Rizzo defenitivně krimi žánr a řadí se do dobrodružných komedií. Rizzo sice přijíždí do Afriky pátrat po pašerácích drog a diamantů, ale většinu času se poflakuje, tahá z malérů svého kolegu Caputa ze kterého se stala komická postavička nebo malého černouška Boda. Je zde pár vtipných scén, bitek, pěkná příroda, Spencer si zde dokonce zatační a odolává svodům krásné ženy, ale na můj vkus je to zkrátka bez jakéhokoliv příběhu a trošku moc dlouhý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se nemůžu dvořit ženám jiných mužů. Kdyby se manžel nešťastnou náhodou vrátil, tak se nevejdu do skříně." Rizzo je zkrátka romantik. A taky tanečník, trombónista a pilot. Navíc už se netváří tak vážně, jako v předchozích dílech. Sice jde pořád o drogy, ale zase tak moc se o nich mezi tím vším fackováním nemluví. Mě ty dobře mířený budspencerovky zkrátka vždycky bavily, i když si plně uvědomuju, že se padouchové chovají jako idioti jenom proto, aby si na nich Rizzo mohl pochutnat. Forza Napoli. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Série se nám překlonila do typické budspencerovské komedie, ale to není na škodu. Bud mnohokrát ukázal, že utáhne film i bez svého blonďatého parťáka, pokud se mu tvůrci nesnaží dosadit do dvojice nějakou pitvořící se otravnou parodii. Caputo se sice občas pohybuje na hraně, ale komické situace s ním jsou tak vypečené (např. s dravou zvěří v jednom kontejneru anebo jak ho Bodo vždycky přechytračí), že Enzo Cannavale suverénně kráčí celým filmem, aniž by si divák na Terence vzpomněl. Rvačky tradičně excelentní, o příběh tady moc nejde, exotické prostředí má opět kouzelnou atmosféru a nad vším kraluje nezpochybnitelné Budovo charisma ve spojení s perfektním dabingem Rudolfa Hrušínského. Role komisaře Riza patří k jeho nejlepším. I když zase tak moc nevybočuje z jeho běžné šablony, přecejenom tady má příležitost ukázat více ze svého herectví (např. v dojemných scénách s Bodem), až člověku přijde líto, že nikdy nedostal příležitost ukázat se i v jiném typu filmů. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jde o dobré a zábavné dílko, fackovacích scén je dostatek, přesto ale jejich choreografie je stále stejná a ke konci filmu už docela nudná (navíc délka filmu je docela neúměrná na tento žánr). Bud Spencer je v nejlepší formě, vypadá velice dobře a natře to každému, jednotlivci či skupině. Přesto jako policajt v Egyptě (Milionový brouk) ve volném pokračování tohoto filmu je ještě o stupínek lepší a zábavnější. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemluvte za jízdy s řidičem........... Komisař Rizzo opět v boji proti drogovým dealerům. Tentokrát se vydá do Afriky. Vše začíná v Johannesburgu. CITÁT - Špagety vařím já, ty tomu nerozumíš......... Bud Spencer zde předvede pestrou škálu svého umění. Tanec, pilotování letadla nebo jízdu autobusem. Tento příběh je však hodně roztahaný a akce prořídla. Je tu více bezduchých dialogů a nudných míst. Je to hodně o cestování a ke konci i o přírodě. Nejhorší příběh s quadrologie. CITÁT - Pojďte se podívat chytili nosorožce......... Ani finální velkolepá bitva v safari tomu nepomohla.Předchozí díly - Policajt drábem za 5 hvězd, Policajt v Hong Kongu za čtyři hvězdy a tento příběh jen za 3 hvězdy. Následuje Milionový brouk, který se v originále jmenuje Policajt v Egyptě. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V 35. minutě lze vidět na podstavci britský lehký tank Crusader z druhé světové války. (Lucas87)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)

Reklama

Reklama