Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No dokumenty moc nesleduju, ale tenhle se fakt poved. Sledujem Arnoldovo pripravy, ale zaroven i pripravy nekterejch jeho souperu na soutez Mr. Olympia. Akorat mi prislo, ze Arnieho souperi tu neustale trenujou, kdezto Arnold se spis jen tak bavi a zamaka si jen obcas. Taky necekejte, ze byste se dozvedeli nejaky posilovaci tipy, pripadne neco z Arnodlovo zivota, tohle je ciste o priprave na soutez. Arnold tu je prezentovanej jako lehce vtipalek, trochu vychcanek, ale hlavne sebejistej namakanej borec, kterej nema absolutne konkurenci. No tenhle dokument se vlastne nic jinyho ani ukazat ale nesnazi, Arnold byl a je borec a nikdo s tim nic nenadela. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument ukazující zákulisí kulturistiky a soutěže v bodybuildingu. Průvodcem není nikdo jiný, než sám Arnold, který je stylově uveden v českém názvu tohoto dokumentu. Film je určen hlavně pro kulturistické nadšence, kteří zde mohou najít určitou inspiraci a Arnoldovi fanoušky, kteří ho zde uvidí v jiné podobě než v jeho filmech. Podle mě ale i jeho největší odpůrci musí po tomto dokumentu uznat, že je to prostě správnej, sympatickej a vtipnej chlap. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dokumentu, který doslova dýše testosteronem a nabízí přehlídku gigantických těl, jsem se cítil vskutku miniaturní a nepatrný. Je obdivuhodné, jak se dokáží kulturisté sebezapřít, trávit hodiny a hodiny v posilovnách a vypracovat se do světových rozměrů. Až si člověk říká, zda je vůbec zdravé takto enormě cvičit a zda je vůbec pohledné mít takové svalstvo...no, určitě je lepší být obrovský muskulaturou než tukem :) Arnold Schwarzenegger je pojem, který zůstane synonymem pro kulturistu a akčního hrdinu. Pumping Iron je povedený sportovní dokument. Teď bych měl sáhnout pod postel pro činky a pumpovat :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný snímek o kulturistické subkultuře v 70. letech, kterému se daří prezentovat kulturistiku a její soutěžní svět důstojně. Přijde mi, že v té době kulturisti v soutěžní formě vypadali líp než dnešní šampioni a vůbec ne tak brutálně odvodnění a vyrýsovaní. Legrační je na dokumentu viditelná snaha nasměřovat aktéry do rolí rivalů a Arnolda do role zákeřného padoucha (což ho očividně bavilo), ale uměle vytvořené vyprávění dojem z filmu příliš nekazí (doporučuju se mrknout na dokument o vzniku Pumping Iron pro dodatečné pobavení). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)

Reklama

Reklama