Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější. Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. K soudnímu přelíčení má předvést Abedinam Nexhepa, největšího bosse podsvětí, ale během transportu na speciální eskortu zaútočí uprostřed opuštěné průmyslové oblasti jeho lidé, kteří se nezastaví před ničím. Ono místo právě vykrádá ne moc zkušený mladý gang… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (126)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ( aspoň v mém vnímání ) pocta starým dobrých přepadovkám ala Die Hard. Ať už díky béčkové akci nebo béčkově vykresleným postavám a spořivému pojetí ale působí dost úsměvně. Takže za hvizd Sedmi statečných a drzou vykrádačku Carpenterova Okrasku dávám průměrné hodnocení, na víc francouzská Helenka a sebranka ve skladišti nemá - 55 % ()

src 

všechny recenze uživatele

Klasicky strizeny akcni film odkazujici na kdeco od Prepadeni 13. okrsku pres Sedm statecnych po Mlceni jehnatek s nekolika nezapomenutelnymi scenami (vcetne filmoveho dokumentu na uvod) a vybornou hudbou. Nadprumerny akcni film, ktery dokazuje, ze Francie je v tomto zanru na nasem malem kontinente na spici. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Slušná akce s podprůměrnými herci, a to včetně Sama Naceriho. Ten chlapec má talent, to přímo bije do očí, ale proč na něj zvysoka kašle, to už nepochopím. K plusu se dá dále přičíst vtipný konec, k minusu zase častá hluchá místa, kdy děj poměrně dost ztrácí dech. Dlouhá ostřelovací scéna ale nemá chybu. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Intenzívny akčný film z francúzskej produkcie, ktorý som už kedysi dávno videl a na druhý krát sa mi zdal ešte lepší. Veľmi jednoduchá zápletka, ktorú si tvorcovia vyšperkovali množstvom účelových pomôcok tak, aby celý príbeh do seba zapadal. Mne to však vôbec nevadilo, pretože sa jedná o akčný film a v takom prípade jednoducho držíte tým "dobrým" päste a čakáte ako to celé dopadne. Navyše jednou z "dobrých" je aj sympatická kočka Nadia Fares, ktorá podľa mňa "ťahá" polovičku filmu. Keď tak nad tým uvažujem je až neuveriteľné, ako málo stačí na dobrý akčný masaker a zobrať to do rúk ešte zručnejší režisér, tak je z toho kultový film. V každom prípade to bol pre mňa skoro adrenalínový zážitok a rozhodne som sa pri tom zabavil. 90% PS: Z toho Albánska neni fakt ani koza dobrá... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná leč průměrná francouzská akční řežba. Samy Naceri v té době byl jasným lákadlem pro diváky, leč tu ho zastínili jiní a jeho nablýskané a vytuněné Taxi je pro něj životním úspěchem. Některé pasáže jsem si docela užíval, místy to mělo i slušnou atmosféru, ale takový stařík Nielsen by si s těmi albánskými sráči poradil s větší grácií. Velká škoda, že neproběhlo nějaké excelentní finále s tím bossem, který rozhodně zaujal mou pozornost stejně jako herečka Nadia Fares. Určitě ale zajímavé – lehce drsné zpestření mrazivého pátečního večera… ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován snímkem Přepadní 13. oksku (1976). Na film odkazují především scény, kdy po sobě útočníci "uklidí", aby to zvenčí vypadalo, že se nic neděje, nebo scéna, ve které se jedna z postav snaží uniknout kanálem. (Lorge)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno