Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomerne skvelá prvá polovica, ktorá obsahovala veľa zaujímavých podnetov, situácií a iných oné. Potom to ale chytilo takú stabilitu a začalo to nudiť. Tie hry medzi bossmi nedokážu nadchnúť a záver vyšumí do prázdna namiesto toho aby bol úderný. Ale McGregor bol držák a Vikander je stále pekná. 3 z 5 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejapný a nechtěně komický australský pokus o "děsně cool" gangsterku. Cílová divácká skupina - teenageři, nebo mentálně retardovaní jedinci => její ideální divák je mentálně retardovaný teenager. Nejvtipnější z celého filmu je McGregor coby vězeňský kápo a nebezpečný recidivista, to je asi stejný trapas, jako kdyby... jako kdyby ho hrál třeba Justin Timberlake. Nebo třeba jako kdyby Rihanna hrála intelektuálku. Nebo jako kdyby šeredný tranďák Miloš Jovović hrál ženskou. No ale hraje v tom jedna fakt pěkná roštěnka a jeden fakt pěknej šampón a je v tom supr muzika a dranděj tam rychlý auťáky a střílí se tam z bouchaček, takže nepochybuju, že klukům a holkám se to bude mocinky líbit. A vůbec jim nebude vadit, že to vypadá, jako kdyby scénář včetně akčních či bojových scén napsala nějaká mužská verze Rosamundy Pilcherové. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka, která chce být konkurentem britských "drsných" gangsterek. McGregor si roli zkušeného lupiče střihl s přehledem. Dokonce i příjemně překvapil a budete mu od začátku fandit. Je to zločinec, ale má svoji čest i pravidla a není to panchart. Kde jinde uvidíte Obi-wana hrát šachy a kropit policajty z vrtulníku. Pak už to vše je jasně dané. Ruští mafiáni, přepad zlatého dolu i většina vedlejších figurek jedou podle schéma. Mě ten mlaďas vůbec neseděl - nic proti. Být to jen kolem McGregora, tak by si mohl začít budovat kariéru na stará kolena alá Liam Neeson. Jen škoda, že jsou tu pasáže, které se snaží vypadat komplikovaněji. Pokud by to jelo lineárně bez těch odboček, pak bych dal i hvězdu navíc. Ke všemu mě ten konec krapet nakrkl a byl zbytečně navíc. Slabých posledních 20 minut a konec to srazil na průměr. Na velmi dobře koukatelný průměr. Hodnocení OST: Mix hudby z Kobry 11 a NCIS. Průměr 6/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama