Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Hmmm... po nepodarku Rabies nám židovský židia ponúkli niečo na štýl Guya Ritchieho a mne sa to páčilo. Začiatok to má trošku pomalší, ale keď už sa na scéne objavia všetci magori bez predkožky, dostane to iskru a ide si to perfektne za svojim. Hlavne ma potešilo, že som necítil americký vplyv, ale skôr európsky a bolo to aj pomerne originálne... Som milo prekvapený a nečudujem sa, prečo to Quentin označil za film roka... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborná černohumorná komedie. Troufnout si být s takovýmto námětem vtipný, to by si hned tak někdo nelajznul (například loni Denis Villeneuve, na jehož Prisoners jsem si během projekce několikrát vzpomněl). Občas z toho člověk opravdu má trochu černé svědomí - takovým věcem se přece nesměje. Ale co se dá dělat, když to režijní duo tak krásně zvládlo natočit. Jinak - Keshales a Papushado evidentně brousí svůj autorský rukopis - Big Bad Wolves se v mnoha ohledech podobají jejich prvotině Rabies. Řetězec různých náhod a zvratů (tu pravděpodobných, tu nepravděpodobných) zavede na jedno místo několik různorodých postav, jež se nakonec pustí do vzájemných, ne zrovna přátelských interakcí, přičemž průběžně dekonstruují tradiční thrillerové postupy a nenaplňují divácká očekávání. Zatímco u Rabies to ale celé působilo dost vycucaně z prstu a nepřesvědčivě, tentokrát jsem s filmem takový problém neměl. Těším se, co přijde dál. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Další film, který měl obrovský potenciál, ale byl totálně posrán. Teda alespoň podle mě, vůbec se mi to nelíbilo a tak trochu mě to obešlo. Jediný pozitivum je to krásný pomučeníčko letlampou, lámání prstíčků a tak dále, jenže to je tak všechno. Já čekal hlášky a brutální černou komedii. Zaznamenal jsem za celou dobu jeden vtip u kterého jsem se zasmál, jinak to bylo spíše nudný, než abych se do filmu zažral. K tomu to vykrádá ostatní filmy a většinu scén a celej ten nápad jsem už někde viděl, prostě nuda, která si nezaslouží být v červených číslech. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama