Reklama

Reklama

Top Gear: Africa Special, Part 2

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2013, 60 min

Obsahy(1)

Pokračovaní speciálního dílu Top Gear: Africa Special, Part 1 , kde se Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond pokusí v Africe nalézt skutečný pramen Nilu za pomoci tří velmi levných aut. Do poslední chvíle se stupňují nejen nástrahy drsné Afriky, ale i vzájemná rivalita. (Azog)

Recenze (25)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Komentář se vztahuje k oběma částem. Jednoznačně ten NEJLEPŠÍ díl Top Gearu. Člověk by řekl, že po těch letech klukům z Top Gearu dojdou nápady, ale kdepak. Tenhle díl je navíc důkazem, že TG není vyhraněný jen pro motoristické fanoušky, aut bylo minimálně. Africký speciál má v hlavní roli humor, naschvály, nádherné (přestože někdy blátivé anebo hrbolaté) prostředí Afriky a zase ty nashvály a humor. I cesta za pramenem Nilu byla skutečně zajímavá. Stručně a jasně asi jediný speciál Top Gearu, který si brzy musím pustit znovu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V druhé části tohoto šíleného dvoudílu přibyl počet naschválů. Při pohledu na Jeremyho důmyslnou brzdu z kusu klády přivázané k autu se mi smíchem málem protrhla bránice jako jiné ústrojí třináctce na své první alkoholové pařbě. Zřejmě zlatý hřeb celého dílu. Velkou část dílu zde zabrala stavba voru, která k velkému překvapení nedopadla totální katastrofou. Celkově tato druhá část byla v mých očích zřejmě tím vůbec nejlepším, co Top Gear speciály mohou nabídnout. [95 %] ()

Reklama

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jednu z NĚKOLIKA speciálních epizod seriálu Top Gear. Seznam speciálních epizod TG je následující : US Special (série 9), Botswana Special (série 10), Vietnam Special (série 12), Bolivia Special (série 14), Middle East Special (série 16), India Special (série 18), Top Gear Winter Olympics a Polar Special. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Komentář pro obě části: Jeden z nejpovedenějších speciálů Top Gearu a také nejspíše i jeden z nejnáročnějších jak pro naši trojici, tak i pro auta. Hrozně se mi líbí, že i když kameramani zrovna prvotřídně nestíhají dokumentovat ta zvířata (což je určitě schválně) okolní přírody a krajiny si užijeme do sytosti, což dává tomuto speciálu úplně jiný nádech a atmosféru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ďoura, ďoura, ďoura ... velká ďoura." Některé africké silnice a D1 bych lépe nepopsal. Z toho plyne, že kdybych se měl vydat do Afriky, tak bych si nevybral žádný z uvedených kombíků, ale "nezničitelný" Trabant. Nicméně závodní hledání "nezpochybnitelného" pramene Nilu mě hodně bavilo, poučil jsem se, jak se přestavuje Subaru na Tubaru a pokud budu muset jednou vyrazit autem na voru přes řeku plnou krokodýlů, tak jsem teoreticky připraven. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama