Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

jemine 

všechny recenze uživatele

Nejbeatlovštější ze všech filmů Beatles. Je to krásná hříčka obsahující to nejlepší ze šedesátých let, popartový a psychedelický výraz, báječnou hravost a skvělé písničky. Příběh samotný asi hodnotit nelze, ale po shlédnutí filmu nejspíš zjistíte, že za sebou máte velmi příjemně strávených devadesát minut života, kterých nikdy nebudete litovat. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Once Upon a Time… or Maybe Twice" Ze strany George Dunninga to byl vlastně geniální tah. Dal dohromady film, který nemá (mít) smysl, k čemuž mu posloužila těžko zařaditelná animace a hlavně animace stejně jako hudba od Beatles nestárnoucí. Mile nonsensový, lehce pohádkový a těžce psychedelický příběh drží pohromadě krom čtyř brouků také typicky britský humor, občas na hraně dadaistických hrátek. Dnes, kdy Ponorka proplouvá bezbřehými vodami internetu a není problém ji všelijak pokoutnými způsoby zhlédnout, vyznívá jako zábavná kuriozitka, jako přidrzlý úlet jedné bandy dost slavné, aby si jej mohla dovolit. Ale představa, že na ni před několika desítkami let chodili nic netušící lidé do kina a za peníze (!), mi přijde krutá a až zlomyslně úsměvná. Kdoví, třeba Ponorka vypovídá o své době mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Třeba byla zlatá šedesátá skutečně dobou „shiny happy people“, jež se všichni vznášeli v oblacích (v jedné velké žluté ponorce), omámeni snadno dostupnými halucinogeny. Potom by Ponorka byla nejvýstižnějším zachycením nálady své doby. Groovy! 75% Zajímavý komentář: Karlos80 ()

Reklama

ondrech 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanousek Beatles, ale jsem velky milovnik naprostych psycharen. A tohle je drsne, naprosto barevne animace, ktere jsou trosku podobne tem z Monty Pythonu, trosku podobne animacim z prvnich Basniku. A hudba Beatles je fajn, bavil jsem se paradne a fantazie tvurcu(mam diru v kapse) se mi proste zamlouvala totalne, az tedy na posledni zaber, kdy jsou vsichni v realu, uz nemaj takovej smrnc... ale i tak pet hvezd. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků. ()

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z Beatlesovských filmů. Pravda je, že ve všech jde především o písničky, ale příběh Žluté ponorky, který si na nic nehraje, je příjemně infantilní a prostý. Z celého filmu tak plného barev vyzařuje dobrá nálada a atmosféra 60. let. Já osobně mám z celého filmu nejraději píseň Nowhere man a k ní tak nádhernou scénu, při které vám připadá, že každou chvíli musíte minout jehlu gramofonu, protože máte pocit, jako byste se točili na desce s touto skladbou. A ruku na srdce, koho nechá chladným, když se Kapela klubu osamělých srdcí seržanta Řízňáka pustí do hraní stejnojmenné písně? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)
  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)
  • Filmový plakát k tomuto snímku obsadil podle magazínu Premiere 20. příčku mezi 25 nejlepšími filmovými plakáty všech dob. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama