Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 3

Recenze (138)

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další starý animák za mnou a celkem by mě zajímalo co u Disneyho v roce 1951 hulili za svinstvo. Nebo možná co hulil Lewis Caroll, těžko říct. Každopádně celý film je ve stylu že Alenka jde krajinou nekonečných nesmyslů a potká něco divného a následně se baví o blbostech, nebo zpívají většinou nezajímavé písničky. Dá se říct, že ke konci jsem si na tu eskalaci šílenství zvykl, dostavily se i nějaké slušné nápady či napětí (závěrečný střet se srdcovou královnou). A nakreslené je to všechno samozřejmě úžasně. Nicméně narozdíl od některých klasických disneyovek je tohle opravdu jen sled scének a písniček, nic víc. Animovaný film roku 1951. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V rámci možností ako ponechať bláznivosť predlohy a prispôsobiť ju dobovému detskému publiku to dopadlo asi najlepšie, ako mohlo. Celý film je v podstate nepretržitá halucinogénna akcia a na Disney pomery je Alica nevídane drzá a aktívna (klasické disneyovské princezné sú v príbehu pasívne, majú byť len krásne, robotné a "nemindžovať"). Len tá animácia bola priveľké sústo. Je tu kopec kreativity, ale zároveň niektoré postavy (napr. pasáž o ustricách), či pozadia (napr. záver s kráľovnou) sú pomerne nevábne. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)

Reklama

Reklama