Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 2

Recenze (137)

PKD 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ten film viděl a poté asi až tak po 30 letech. Pak jsem si (v rámci Alenkovského šílentsví, které dodnes neskončilo, protože tady jsme všichni šílení!) ho pořídil a zjistil, že je absolutně geniální a scénáristi dokázali narvat do 75min. 3násobné množství toho, co je v knize, která sama o sobě je ultrageniální. I když neholduji muzikálům (až na 2 vyjímky), tak zde máme dohromady 15min. zpěvů a zbytek je už dnes....historie. Cz dabing není špatný, ale já přesto důr. doporučuji originál. Vzdávám ti hold Walte. Kdybys tak věděl, v co se promění tvá zn., tak by jsi nebyl potěšen. To fakt ne. P.s. a vznikla zde ta jedinečná verze Alenky, kterou i já (zapřísáhlý klasik) považuji za bernou minci, páč od tohoto roku, je většina adaptací (co se týče blonďaté holčičky v nebeskymodrých šatičkách) prostě prototypem, jak má vypadat správná Alenka. A já bych neměnil. I když má být opravdu přesně ve žlutých šatech. Ale to ví jen absolutní znalci pana génia Carrolla, protože v 1.bar. ilustrovaném vydání od sira Johna Tenniela, mají její šaty právě takovou barvu. Jo a samotná Alenka byla tmavovláska. To jen tak pro úplnost. A na závěr technická pozn. V kolonce scénář, jest uveden génius Aldous Huxley. Žel...napsal sice k této adaptaci scénář, ale nebyl použit. Tudíž je to zde nesprávně. Natočený materiál totiž sepsalo 13! lidí. A ti by zde měli býti uvedeni. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

Reklama

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ať už je cokoli na co koukám, nebo co čtu jakkoli šílené a nereálné, tak stejně vyžaduji jednu věc. Pravidla. Ten dotyčný svět se musí řídit nějakými zákonitostmi a omezeními tak jako všechno. Alenka nic z toho nemá a proto mě odjakživa dost vadila, protože jsem se nemohl opřít o jakékoli logické body a pouze sledoval barevný mišmaš (ano, uvědomuji si, že to je celé sen), který nikde nezačal a nikam nevedl. Vizuálně geniální, dějově a myšlenkově absolutně prázdný film. 25% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to na Alenku s Johnnym Deppem nemá. Ale určitě to bylo mnohem lepší než Alenka od Švankmajera. A to že je v našich snech svět plný zázraků je pravda. Zdálo už se mi tolik věcí ze života, které mě někdy až dojímají. Přítomnost a moudrá slova zesnulé babičky Knápkové, usmíření s kamarádem, setkání s mým bývalým spolužákem jehož vzhled mě na základce hodně poznamenal.. Některé věci jsou přítomnost a stále trvají. Ale některé již odešly a zůstávají pouze v našich snech. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama