Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze Peter Pan je urceny vacsim detom tak asi 10 - 12 rokov a predovsetkym chlapcom. Mna ako dospelu to az tak neoslovilo. Pacil sa mi ten zaciatok, ked sme sa oboznamovali s Wendy a jej rodinkou, no paradoxne, ked sa na scene objavili Peter Pan a ta jeho Pixie, uz som sa bavila menej a ked prisli pirati, to som sa uz nudila. Jeden pirat vyzeral uplne ako jeden zo Snehulienkinych trpazlikov. Z postav mi boli najsympatickejsie deti, hlavne Wendy. Peter Pan mi nebol sympaticky a ta TinkerBell este menej, ani morske vily neboli zrovna najmilsie. Z krajiny Neverland sa mi pacila len ta cast, kde Wendy spieva detom pesnicku o mamicke a potom este jeden vtipny moment, ako sa medved zacudovane pozera na plysoveho medvedika. Co sa tyka animacie, pacil sa mi ten let ponad Londyn, to bolo cool. Ked som bola mala, tiez som nechcela "byt velka", takze Wendy uplne rozumiem. Povedala by som, ze z tych klasickych starych disneyoviek su Peter Pan a Alice in Wonderland najslabsie. 60%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Již dříve jsem viděl Hooka od Spielberga a Petra Pana z roku 2003, které jsem ohodnotil průměrnými třemi hvězdičkami, a ani v případě původní disneyovské klasiky nemohu jít s hodnocením výš. Příběh ze Země Nezemě o létajícím klukovi, jeho potrhlé tlupě, pomstychtivém Hookovi, neschopném Smeeovi a jednom nenažraném krokodýlovi mě ani v tomto případě neoslovil, což je škoda, vezmu-li v potaz, jaké možnosti mohl tento svět fantazie nabídnout. Písně mi přišly takové nijaké a k žádné z postav si člověk nemohl vytvořit jakýkoli vztah. Budu-li se chtít vydat do Země Nezemě, sáhnu raději po hraném filmu s Johnnym Deppem a Kate Winslet. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátiminutová groteska. A já mám grotesky rád. Ačkoliv to zjevně není nijak obvyklý názor, myslím si, že disneyovci dokázali zbrklé taškařice plné nápadů (typu naprosto skvělých soubojů Hooka s krokodýlem) velice přirozeně a vyváženě spojit s jemnými momenty (Wendyina píseň) a s ryzím dětským dobrodružstvím (výprava za indiány) a vytvořili podívanou, jež je sice určena především mladším divákům, nicméně i dospělý si v ní přijde na své (a teď nemám na mysli všechny ty sexy ženské postavy od Tinkerbell přes Wendy po mořské víly). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

14. celovečerní Disney Příběhy Jamese Matthewa Barrieho ze Země Nezemě, o pirátech a vílách a mořských pannách a dětech, které nechtějí vyrůst... jsou jedním slovem kouzelné. Dokonce tak, že si dodnes vysloužily samostatnou sérii filmů odvozených a také Zvonilka je sama hrdninkou v celé své řadě vílých dobrodružství. Disneyův Petr Pan je přepisem klasické látky Petr Pan a Wendy, ve které se setkáváme v Londýně za Eduardovské éry s dětmi Darlingových a doprovázíme je na jejich cestě na kouzelný ostrov. Disneyovky v 50. letech byly na vrcholu a i kdyby vám měl klukovský svět Petra Pana připadat příliš vzdálený, i tak je to díky vynikající animaci učiněná pastva pro oko. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od studia Disney očekával temnou zábavu, ale takhle vykastrovanou předlohu jsem tedy nečekal... Z příběhu se nemilosrdně odporoučelo vše, co by mohlo rozrušit to nejútlocitnější dítě do pěti let a tak se celou kratičkou stopáž jen juchá a roztomile padá / skáče / hopsá a plácá mečíčkama... Tak, aby toho vzrušení nebylo příliš. Animace je nečekaně ošklivá. V porovnání s jen o dva roky mladším Lady a Tramp téměř primitivní. Nebýt žárlivé víly Zvoněnky (mimochodem až děsivě sexy), byla by to nekoukatelná pohádka, ale ta malá mrcha to dokáže utáhnout sama i s tím málem prostoru, který má. Peter Pan je nevýrazný, Wendy vcelku otravná a z chudáka kapitána Hooka je nefalšovaný debil. Disneyovek jsem viděl spousty, některé mám i rád, ale tahle je z nich suveréně nejslabší a nejhloupější. Všechno zajímavé a metaforické z předlohy je pryč. ______ (Mimochodem v CZ dabingu nahrazený krásný překlad "Zvoněnka" jménem "Nezbeda" je na facku) ()

Galerie (81)

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama