Reklama

Reklama

Showrunners: Jak se řídí seriál

(festivalový název)
  • Irsko Showrunners: The Art of Running a TV Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Za autora filmového díla bývá obvykle dle principů auteurské teorie považován jeho režisér. Ve světě současné americké kvalitní televize jsou ale autory producenti, scenáristé a autoři námětů. A někteří z nich se stanou ultimátním bossem – showrunnerem. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Za mě skvěle podaný, obohacující dokument ze zákulisí. Obávám se ale, že s přibývajícími lety bude hodnocení dokumentu (59 %) klesat. Spoustu diváků totiž nezná zpovídané tvůrce / zmíněné seriály už teď, natož je nebudou znát v budoucnu, a tak si většinu těch zákonitostí o řízení seriálů nebudou mít s čím spojit... no a zbytek těch zákonitostí se zase bude jevit jako pouhé banality, povrchnosti. :( Ale rád se budu se své předpovědi mýlit. :) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jelikož je TV momentálně ve své zlaté éře, fenomén showrunnerů mě zajímá velmi. Dokument jich ukazuje poměrně hodně z různých sfér jak network tv tak cable tv a najdou se v něm rozhodně zajímavé momenty, i když by podle mě stálo za to prozkoumat problém pohlaví a rasy důkladněji. Jedna z nejzajímavějších částí je konec dokumentu, který je emocionálnější než jsem čekala. Není to "reveal all" dokument, ale rozhodně stojí za shlédnutí, pokud vás tahle problematika zajímá. ()

Reklama

Reklama