Reklama

Reklama

Ragnarok

  • Česko Ragnarök - Tajemství Vikingů (více)
Trailer 2

Hledali poklad a našli něco mnohem většího a nebezpečnějšího. Archeolog Sigurd je přesvědčený, že nápis na dračí hlavě z nalezené vikingské lodi odkazuje k ragnaröku, motivu vikingské mytologie, který bývá vykládán jako konec světa. Na základě výzkumu, který vedl se svou nedávno zesnulou ženou, je přesvědčený, že onen „soumrak bohů" ve skutečnosti odkazuje k reálné události. Jenže jeho teorii nebere vážně nikdo z vedení muzea ani jeho sponzorů. Zlom přinese nález runového kamene, který Sigurd dešifruje jako mapu, která by mohla vést k některému z bájných vikingských pokladů. Rozhodne se vyrazit na sever Norska, kam ukazuje vikingská mapa, na vlastní pěst. Cestu přitom chce spojit s prázdninovým výletem se svými dětmi, malým Bragem a dospívající Ragnhild, které z volby destinace nejsou zrovna nadšené. V doprovodu kolegy Allana, jeho neohrožené asistentky Elisabeth a místního průvodce vyrážejí vstříc dobrodružství, které ale předčí jakákoli jejich očekávání. Odlehlé jezero zvané Odinovo oko totiž ukývá něco zdaleka jiného než poklad... Norský dobrodružný film Ragnarök: Tajemství Vikingů je přiznaně pojat jako variace na styl snímků zlatého věku rodinných dobrodružných filmů. Tím jsou míněna osmdesátá léta dvacátého století a trend, jenž ustanovil mezinárodní úspěch produkcí společnosti Stevena Spielberga Amblin Entertainment. Hity jako E. T. mimozemšťan, Rošťáci, Gremlins i filmy s Indianou Jonesem inspirovaly také další tvůrce a producenty v Americe a Evropě k natáčení dobrodružných snímků určených sice primárně pro děti, ale které obsahovaly prvky brakových fantaskních žánrů v čele se sci-fi, dobrodružnými příběhy a horory. Po jejich vzoru také Ragnarök přináší velké dobrodružství, které diváky provede horskou dráhou emocí, přičemž se nebojí zahrnout také prvky napětí a strachu. V základu dobrodružných eskapád, fantaskních prvků a odkazů k severským bájím pak stojí vyprávění o stmelení rozvrácené rodiny a obnovení otce coby hrdiny v očích jeho dětí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (92)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Musíte pochopit....... Námět o Ragnarogu ja podařený, má to své napětí, pár lekaček, ale samotné zpracování má díry a logické trhliny, které se nedají přehlédnout, ikdyž by možná divák i chtěl, je přehlídnout.CITÁT - Zaseklo se to......... Celkem mě překvapilo, kam až se může dostat myšlenka o konci světa. Že příběh zabloudí až někam do zoologie, to mě nějak nenapadlo. Vlastně ta obrovská myšlenka se ztrácí někde v lokačním dramatu. Nejhorší moment byl ten, když se horolezecká skoba rozhodla sama se rozepnout, to byla síla. A nejhorší na tom jE....POZOR SPOILER - že Ragnarog zničí tvrdé jádro Vikingských bojovníků, hrdinnou část Sovětské armády, ale Norská rodina se dvěma dětma mu unikne - KONEC SPOILERU. Dá se na to koukat, existuje spousty horších filmů, a tak se trochu obrňte, nebudete se nudit. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones říznutý Godzillou. Dobrodružný film, ze kterého se vyklube něco zcela jiného, než na co ze začátku vypadá. Vlastně nevím, co mi na něm vadilo, protože špatnej nebyl... Byl moc rodinný? Nedokázal mě pořádně vtáhnout do děje? Nedokážu říct. Možná mohl občas víc tlačit na pilu. Hudba dobrá, záběry přírody taky. # [monitor, 5.1, EN sub] ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinný dobrodružný film o pátrání skutečností, že na určitém území byli Vikingové. Příběh je napsaný se zaměřením pro mladé diváky a svou zábavností a dobrodružstvím umí zaujmout. Jenomže pozor na druhou polovinu snímku, který se náhle mění v děsivý ekohoror byť nekrvavý. Jestli to má být fantasy motiv, když se do děje odehrávajíc se někde v podzemí najednou vrazí monstrum všechny ohrožující, tak v tomto případě se dosti a zbytečně tlačilo na pilu. CGI efekty jsou povedené a příběh jako takový je za použití nadpřirozených prvků dramatický a vcelku i napínavý. Pro svou jednoduchost a nadhled by nadchnout mohl, ale i když to ze začátku skutečně vůbec nevypadá, pro dětské diváky to opravdu není. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Vzpomeňte sio na jakýkoliv béčkový trhillerohorror o tom, jak někdo najde jakýsi neznámý či domněle vyhynulý druh tvora, který pak všechny vůkol loví, zabíjí a žere. Tak tady to máte znovu, tenntokráte v norské réžii a z nějakého divného důvodu to ze začátku vypadá spíše jako rodinný film, protože papík vědec s sebou všude tahá svoje dvě malé děti, přičemž cérka z papínka není moc nadšená a tady k sobě budou hledat cestu. Z nějakého důvodu mi to připomínalo Jurský park. Tedy Jurský park poté, co jste ho už 5x viděli a také je je už stejně starý. Prostě takový dnes už dost laciný námět líznutý středověkou vikingštinou a s nesmyslně přivázanými dětmi hlavnímu hrdinovi na krku. ~ PS: Jako poselství pod čarou tam asi mělo být něco ve smyslu "Někteří nezodpovědní chlapi by neměli být otci" nebo tak nějak, zjevně. Protože co udělám sám se dvěma malými dětmi? No vezmu je na dobrodrůžo cestu pustinou do kelu, kde o nás nikdo neví. Good idea. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O jedné nadmíru rozzlobené veliké mamince. A taky o jednom dosti nezodpovědném ovdovělém tatínkovi, který sebere své dvě nezletilé ratolesti a společně se dvěma dalšími individui dobrodružné povahy a jedním místním průvodcem podnikne prázdninovou výpravu na území nikoho, aby se cele věnoval pátrání po tajemném vikingském pokladu. Jenomže ... jak už to tak bývá, nalezne něco zcela jiného. Příběh "Ragnaroka" si neuměle hraje na Indyho, ale přitom neprohrává díky řekněme ne zcela originální zápletce - ke dnu ho posílá její zpracování, které pochází z laciného kraje, je na štíru s logikou a přitom neprojevuje žádnou přehnanou snahu, o kreativitě ani nemluvě. A tak se stává jen podřadným a trochu nezáživným béčkem na jedno podívání. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Maminka je po všech stránkách sympatická - a krom toho i neobyčejně inteligentní ... ví, koho sežrat a koho nesežrat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Ragnarok je název, kterým předkřesťanští Seveřané označovali konec svého mýtického cyklu, během něhož je vesmír zničen a následně znovu stvořen. (Johnny.ARN)
  • Při cestě lesem k jezeru je v pozadí vidět několik dubů. Vzhledem k tomu, že se film odehrává ve Finsku na hranicích s Ruskem, je tamní podnebí pro duby příliš chladné. To naznačuje, že scény byly natáčeny jižněji. (Johnny.ARN)
  • Ostrov v Odinově oku není příliš vysoký, ale jeskyně je velmi hluboká. Hladina vody v jeskyni by měla být mnohem vyšší. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama