Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (85)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už je to jednoducho obludné, čo sa v kulturistike deje, kde sú zlaté časy osieho pásu, neskutočných rozdielov medzi pásom a hrudníkom, časy Arnieho, Haneyho, Zanea atď.? Nebolo to zlé, ale na taký Pumping Iron, ktorý je už desaťročia nedostižný, to nemalo ani v najmenšom, či už legendami, tak štýlom rozprávania, nostalgiou atď. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tohto športu rozhodne fajn zážitok nazrieť bližšie na (svoju obľúbenú) aktuálnu špičku Bodybuilderov. Slušne zrežírované, fajn atmosféra, dobrý soundtrack. Škoda len, že väčšina čo sa venuje tomuto športu a čo ho sledujú už vie ako sa to skončí. O trochu slabšie ako Pumping Iron a to s jedeného prostého dôvodu - Arnold :-) 90% - 5* ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bodybuildingu zrovna neholduji. V podstatě jsem o něm nic nevěděl, ale řekl jsem si, proč si nerozšířit obzory a nezkouknout také něco jiného, než obvykle. A musím říci, že jsem byl hodně příjemně překvapen, s jakou chutí a zaujetím jsem tento téměř dvouhodinový dokument o sportu/umění/zálibě hltal. Je moc pěkně zpracovaný, doplněný příjemným hlasem v komentáři. Za mě spokojenost a rozhodně nelituje, že jsem tuto "vekou neznámou" viděl. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv přičichl ke sportu, tvrdému tréningu, nesmrtelně hluboké dávce motivace, sebezapření, možná až fanatismu - nalezne v tomto filmu kus sebe. Pro ostatní je to taková vstupenka do tohoto světa, věřím, že si mnozí budou ťukat na čelo. Pro mě se jedná o lidi, co mají vizi, vědí, co chtějí a jdou si za tím; tím pro mě mají tu největší hodnotu. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dokument o současné špičce kulturistiky, mnohem podrobnější než například kultovní Pumping Iron, ale stejně stále doce povrchní, kdy sice na oko přináší osudy několika vybraných jmen před kvalifikací na Mr. Olympia, a to se všemi emocemi, očekáváním a zklamáním, ale ve výsledku jsou všechny informace vesměš povrchní a jakoby určené laické veřejnosti - přitom cílová skupina v drtivé většině bude právě u fitness publika, které by se jistě rádo dozvědělo co nejvíce detailů a pěkně podrobně. Na druhou stranu jako obecný pohled na vrcholovou kulturistiku dnešních dní je to reprezentativní kousek. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)

Reklama

Reklama