Reklama

Reklama

Cíl: Bin Ládin

(TV film)
  • Velká Británie Targeting Bin Laden

Obsahy(1)

Budeme svědky strhující dramatické rekonstrukce, jež mapuje pátrání, sledování i samotný vojenský zásah, při kterém byl zastřelen nejhledanější muž planety. Téměř deset let od útoků z 11. září trvalo, než byl dopaden Usáma bin Ládin. Vůdce Al-Káidy plánoval ještě nedlouho před svou smrtí další a další teroristické akce po celém světě. V čele jeho seznamu byl prezident Barack Obama. Spojené státy americké vyhlásily jak za dob Divokého západu, že teroristu chtějí dostat živého či mrtvého.
Do akce se v noci z neděle na pondělí 2. května 2011 vydala jedna z nejutajovanějších jednotek amerického námořnictva, tým SEALs číslo 6. Muži, vycvičeni k provádění riskantních operací, obsadili v pákistánském městě Abbottábád vilu na střeženém pozemku, kterou obýval bin Ládin s rodinou. Při přestřelce teroristu usmrtili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Totálne proamerický dokument zobrazujúci dolapenie Satana, pardon, bin Ládina. Obama sa tvári citlivo a zároveň odhodlane, jednoducho ako ten najsprávnejší vodca na svete. No dokument pomerne dobre objasňuje priebeh pátrania a plánovanie dolapenia UBL. Najmä záverečné dolapenie je spracované veľmi dobre a podrobne. Ak máte pol dňa voľno, odporúčam pozrieť spoločne so Zero Dark Thirty. U mňa za 3* ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zrekonstruovaná akce dopadení nejhledanějšího teroristy světa. Líbily se mi skutečné záběry i popis tréninku v totožných podmínkách. Také byl skvěle popsán detailní plán akce, jen se prostě občas stanou nečekané věci a musí se improvizovat i v takovýchto dechberoucích zasazích. Přesto klobouk dolů před týmem SEALs číslo 6. Tento dokument hodnotím velice kladně, mám rád akce ve kterých je znát napětí a nejistota a když jde o takovouhle věc, tak je to velice koukatelné. Dávám 80% - čtyři hvězdy. ()

Reklama

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Dokument udělaný tak, aby Obama vypadal, že spasil svět. Zdánlivě "obyčejné" věci, které by měly být samozřejmostí u takové akce a tak špičkových jednotek jsou zde popsány jako něco nadpozemského. Na druhou stranu i spousta zajímavých věcí. Nedoporučuju konspiračním teoretikům :), avšak všem ostatním, které tato údálost zajímá ano. 70%. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušně přiměřená hraně dokumentární konkurence k velkofilmovému 30 minut po půlnoci , zde za přímé Obamovy účasti. Nedá se ovšem očekávat o moc větší věcnost, v obou případech převažuje práce pro národ a bulvární vyčpělost kdysi silně mediálně protlačované agendy. 2-3* ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako jo no, je to jistý propagační materiál proč sme nalítli po 9/11 do Iráku. Chybí mi třeba na ČT2 dokumenty o záhadách zda nepadly věže WTC řízenou demolicí. A nepochopil jsem proč Usámu nestřelily jen do ruky a nezabili nějak teatrálněji. Kulkou do hlavy je to hned po srandě a identifikace taky pak není nejsnazší. Vždyť to on může za všechny ty mrtvé z r. 2001 ne? ;-p ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama