Reklama

Reklama

Cíl: Bin Ládin

(TV film)
  • Velká Británie Targeting Bin Laden

Obsahy(1)

Budeme svědky strhující dramatické rekonstrukce, jež mapuje pátrání, sledování i samotný vojenský zásah, při kterém byl zastřelen nejhledanější muž planety. Téměř deset let od útoků z 11. září trvalo, než byl dopaden Usáma bin Ládin. Vůdce Al-Káidy plánoval ještě nedlouho před svou smrtí další a další teroristické akce po celém světě. V čele jeho seznamu byl prezident Barack Obama. Spojené státy americké vyhlásily jak za dob Divokého západu, že teroristu chtějí dostat živého či mrtvého.
Do akce se v noci z neděle na pondělí 2. května 2011 vydala jedna z nejutajovanějších jednotek amerického námořnictva, tým SEALs číslo 6. Muži, vycvičeni k provádění riskantních operací, obsadili v pákistánském městě Abbottábád vilu na střeženém pozemku, kterou obýval bin Ládin s rodinou. Při přestřelce teroristu usmrtili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Dokument udělaný tak, aby Obama vypadal, že spasil svět. Zdánlivě "obyčejné" věci, které by měly být samozřejmostí u takové akce a tak špičkových jednotek jsou zde popsány jako něco nadpozemského. Na druhou stranu i spousta zajímavých věcí. Nedoporučuju konspiračním teoretikům :), avšak všem ostatním, které tato údálost zajímá ano. 70%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sebepropagační dokument zaměřený na "americký boj s terorismem" primárně určený pro publikum v USA a Obamovu kampaň v které slíbil polapit Bina Džina. Naplánovaní akce a příprava elitní jednotky na akci byla zajímavá, i tak samotný průběh akce. Slabší 3* - 45% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Typický "americký" dokument. Patetický prístup a snaha o emócie otravná, hlavne keď všetci vidia, že nešlo o žiadnu profi akciu, ale o dosť veľké šťastie. Briti však vedia budovať napätie v tom správnom americkom duchu, čiže ako akčná zábava film funguje. Lenže komentáre ľudí, ktorí pri udalostiach neboli (historik) a tárajú o pocitoch priamych aktérov, boli trápne... Ako svižný polohraný dokument, fajn, ako seriózny film, slabé... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušně přiměřená hraně dokumentární konkurence k velkofilmovému 30 minut po půlnoci , zde za přímé Obamovy účasti. Nedá se ovšem očekávat o moc větší věcnost, v obou případech převažuje práce pro národ a bulvární vyčpělost kdysi silně mediálně protlačované agendy. 2-3* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rekonštrukcia udalostí od hľadania miesta pobytu až po zastrelenie je natočená dosť pútavo, človek sa od toho len tak ľahko neodtrhne. Dokumentárne časti sú doplnené veľkým množstvom záberov priamych, leteckých aj satelitných, ťažko ale posúdiť, či sú niektoré aj autentické, keďže bola v púšti postavená skutočná kópia celého komplexu, ktorý mal byť prepadnutý. Akčná časť snímku je celkom ako z akčného filmu, nechýbajú ani výbuchy, krik a padajúce mŕtve postavy. História ukáže, či takéto možno až fanatické prenasledovanie jednej osoby a prepadnutie civilného komplexu na území suverénneho štátu (čo bolo v dokumente aj zdôraznené) bolo správne. No, ako je známe, históriu píšu víťazi. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zevrubný dokument. Jen myslím, že se najdou mumlasové kteří tu událost budou zase nějak zpochybňovat...no jo, dnes má přístup k Netu kdejaké truhlulum. ()

krabatt76 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr.Goebbels je na své pohrobky ,kteří stvořili tento vylhaný škvár náležitě hrdý a navrhuje všechny co se na tvorbě podíleli vyznamenat Rytířským křížem !!!!... :-( ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Totálne proamerický dokument zobrazujúci dolapenie Satana, pardon, bin Ládina. Obama sa tvári citlivo a zároveň odhodlane, jednoducho ako ten najsprávnejší vodca na svete. No dokument pomerne dobre objasňuje priebeh pátrania a plánovanie dolapenia UBL. Najmä záverečné dolapenie je spracované veľmi dobre a podrobne. Ak máte pol dňa voľno, odporúčam pozrieť spoločne so Zero Dark Thirty. U mňa za 3* ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako jo no, je to jistý propagační materiál proč sme nalítli po 9/11 do Iráku. Chybí mi třeba na ČT2 dokumenty o záhadách zda nepadly věže WTC řízenou demolicí. A nepochopil jsem proč Usámu nestřelily jen do ruky a nezabili nějak teatrálněji. Kulkou do hlavy je to hned po srandě a identifikace taky pak není nejsnazší. Vždyť to on může za všechny ty mrtvé z r. 2001 ne? ;-p ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zrekonstruovaná akce dopadení nejhledanějšího teroristy světa. Líbily se mi skutečné záběry i popis tréninku v totožných podmínkách. Také byl skvěle popsán detailní plán akce, jen se prostě občas stanou nečekané věci a musí se improvizovat i v takovýchto dechberoucích zasazích. Přesto klobouk dolů před týmem SEALs číslo 6. Tento dokument hodnotím velice kladně, mám rád akce ve kterých je znát napětí a nejistota a když jde o takovouhle věc, tak je to velice koukatelné. Dávám 80% - čtyři hvězdy. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dokument, který naznačuje jak to asi mohlo být s dopadením slavného teroristy. Jasně, že z každého záběru stříká typická americká hrdost a nadšení - i když je to britské :-) 70% ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

I kdyby nebyla všechno pravda, dokument byl daleko napínavější než leckterej akčňák. Působilo to autenticky. Člověk až si říká, jak to ve zprávách zní všechno hladce, pohodička a přitom za mnohými velkými činy stojí velkej kus štěstí. Výcvik speciálních jednotek mi trochu zaváněl Expendables, až jsem se musel pousmát.:D Ale jinak mě už dlouho žádnej dokument nedokázal tak pevně přibít k televizi jako tenhle. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od veškeré politiky, tak je to vcelku solidní popis akce s doprovodným videem, takže nejen řeči. Dokument obsahuje postupný popis celé akce doprovázený výpovědmi členů, podílejících se na misi (včetně vojáků z elitní zásahové jedotky Stealth), což přidává na zajímavosti, na druhou stranu jsou to typické americké "kecy". ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Moc se divím tomu, že po zákeřném útoků Američanů nepřišla žádná výrazná negativní odezva mezinárodního společenství. Takto vysoko postavený terorista by měl být zajat a postaven před soud, už jen kvůli získání informací a kontaktů. Mám silné podezření, že americká administrativa nestála o to, aby se někdo dozvěděl pravdu o 11. září a pozdějších událostech. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Trosku Obamovska propaganda a celkove to na me pusobilo jako naborovy film od Navy SEALs, ale natoceno velmi pusobive a clovek hlta kazdou minutu. Pohled do prezidentske kuchyne je zajimavy a clovek si uvedomi, ze US prezident musi mit "koule" a byt tak trochu i strelec. Neni to jednoduchy byt velitel zeme, ktera se prohlasuje za garanta svobody a demokracie, potlacovat vznikajici hrozby, hajit zajmy svetove, ale hlavne sve... Ne vzdy to lze udelat "koser" zpusobem. ()

Reklama

Reklama