Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to, čo som čakal - mysteriózna zápletka o smrtiacom víre v odľahlej vedeckej základni, na každom rohu číhajúce nebezpečenstvo, napínavý dej a sympatické obsadenie korunované výborným Billym Campbellom (Darren Richmond zo Zločinu). Po stránke scenára to však nie je nič objavné, ešte sa to len pomaly začína rozvíjať a postavy zaujímať postavenia, a je tu cítiť silný zápach béčkovosti. Takže uvidíme čo ďalej. Pilot 60% Po 7 dieloch - kolísavá kvalita, avšak to koketovanie so žánrovými klišé, hranie sa s divákom a postavami vo vratkých zápletkách sa mi začína páčiť, 75% Nakoniec sa Helix ukázal ako slušná guilty pleasure jednohubka. Príbeh bol síce miestami zúfalo hlúpy, ale zábavný, a Hirojuki Sanada ho držal nad vodou. Len škoda, že je tu Billy Campbell tak nevýrazný. 1. séria: 70% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Rok jsem to odkládala, páč mě děsil již jen samotný plakát k seriálu :) Je tak krásně "děsivý", že jsem tomu fakt dala prostor :) A tedy - není to nic extra superúžasného, že by mě to posadilo na zadek :) Ale je to super :) Zajímavé, stále se to posouvá dál a je to tak příjemně děsivé a otázka toho, kdo to tedy řídí a zdali se to dostane dál než na "konec světa"...To tam lítalo ve vzduchu hodně dlouho. Hlavní postava Petera mi od prvního pohledu, i když byl zrovna lehce nemocen, velmi sympatická :) Ale těch tam bylo více ;) Hiroshi byl super a scéna, kdy se bylo potřeba rozhodnout mezi 2ma dětmi - fuuuuuujj..... :) Závěr silně otevřen a druhá série bych řekla, že lehce přitvrdila :) Jsem v druhé půli a rozhodně je to zajímavější, nejen, že je to opět dobré prostředí - odtrhnuté od okolí, ale rozvíjí to tam plno otázek, jak to bude dál a jak to ovlivňuje budoucnost, když je tam pohled "za 30let" a taky v minulosti :) Druhá série je rozhodně víc "masitá" a je to o dost zajímavější :) PETERE, TY HAJZLE!!!! Tohle jsem sice křičela již v 1.sérii, ale v druhé se to již taky opakuje!! Fakt taky žasnu nad tím, kolik lidí bych nejraději z daného "Abbey" hodila ze skály, jaké to jsou svině :D Ve druhé série se více využívá prvků, které "odlehčují" atmosféru např. tím, že tam hraje taková pohodová hudba, někdy je to dost hudba, která má odlákat pozornost, od toho hnusu, který se tam zrovna odehrává..Je to často až ironické či sarkastické :) A zrovna se mi dostal na scénu Eliah :D A z toho kvetu :) Druhá série je hodně veliký masakr a je to tak skvěle děsivé, že jsem prostě posledních pár dílů jen tajila dech, jak to skončí :) A jsem překvapená, lehce v šoku a více to nechápu :D :D Takže úspěch :D ()

Reklama

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotního dvojdílu: hodnotím až s odstupem 24 hodin, protože jsem si chtěl nechat Helix trochu rozležet. Hned při sledování mě vytáčela neuvěřitelná hi-techovost stanice kousek od severního pólu, ale nejsevernějc jsem byl v životě tuším ve Wroclawi, takže se můžu mýlit. Pak mě točí kenovitost/barbienovitost všech hlavních postav, nejen zjev, ale hlavně chování, logický uvažování tady prostě dostává na prdel, protože když si pošlete někoho z centra pro kontrolu nemocí, tak ho samozřejmě necháte lozit ve větracích šachtách, kde kempuje jeho zmutovanej bráška. A to je pouze jeden příklad. Bohužel nesmyslnýho chování je pilotni dvojdíl napěchovanej jako máloco, takže jakkoli serial možná šlape, tak pokud člověk přemýšlí, zjistí, že celá zápletka je idiot plot - pokud by se alespoň část lodí chovala logicky, tak by nebylo o čem točit. Škoda. 40%. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobní prostředí, uzavřená skupinka lidí, nehostinné prostředí severního pólu a hrozba nakažlivého virusu... to všechno zní jak recept na skvělý horor, thriller, drama... či sfi-fi? Ano, Syfy si objednala nečekaně sci-fi a tak to všechno ke konci série muselo jít do háje. A přitom se to rozeběhlo vcelku slibně, i ty digi opice a digi vrtulníky a digi sněhové bouře (atd.) se dali překousnout... Ale co naplat, k melodramatické rodinné telenovele, kdy jsou snad všichni mezi sebou příbuzní nakonec došlo, včetně dalších "šokujících" odhalení, která mi jsou naprosto ukradená, takže mě nic neláká se podívat na druhou sérii. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Po 12. díli se seriálem končím. Jde jen o ne-úplně-dobrou vykrádačku Lost bez nějakých zajímavých zvratů, Zvraty tu sice jsou, ale tak amatérsky pitomé (Otče! Matko!), že by z toho jeden plakal. Pokud "ti Druzí" a "Dharma" byli divákům v Lost servírování hodně postupně a bylo budováno nějaké napětí, tak tady se to všechno sprclo do jedné první série, zvrhávající se z lehkého sci-fi ohledně tajného viru a jeho vakcíny do až takřka div ne fantasy rodinné parodie s nadlidmi a nemrtvými a zbytečnými smrtmi, zakrývající nemohoucnost autorů něco vymýšlet. Sorry, ale tohle je zase jen další nedotažená a přepísknutá konina z produkce SyFy, příliš laciná i na TV obrazovky. Končím s tím dřív, než bych musel jít ještě níže, tedy pro dobro samotného seriálu :) ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama