Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Flego 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o pohodovú záležitosť a Theodore Melfi ( aj scenár ) vytvoril zábavné dielko, plné zábavných a dojemných scén. Nesnaží sa nič vysvetlovať, nikomu sa nepodlieza, všetko pochopí divák sám a to sa mi páčilo. Lenže všetky tieto atributy sa stali tvorcovi pascou a nedokázal z nej vyliezť, všetko posobí mnohokrát príliš násilne. Ale Bill Murray je vynikajúci. 3+ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Kdybych si přečetl předem obsah (což zásadně nedělám, protože ve většině případů potom znáte tak první hodinu filmu), věděl bych jak film skončí ještě dřív, než začal... Takhle jsem to zjistil až asi po pěti minutách filmu... Na to, že se mělo jednat o komedii, jsem se moc nenasmál, ale je to prostě ten film, kdy z kina všichni odcházíte s takovým tím přiblblým úsměvem... Jedna věc se ale musí Vincentovi nechat - už dlouho jsem neviděl, že by tolik lidí zůstalo v sále až do konce závěrečných titulků... :) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro Billa a kupodivu jeden z nejlepších výkonů Melissy McCarthy, jaký jsem viděl (vedle Bridesmaids.) Nesmírně si cením toho, že někdo ji do svého filmu nenacpal, jen aby se ztrapňovala před kamerou a opakovala hloupé vtipy jako např. v Z cizího krev neteče a tak dál. Ona je velmi dobrá herečka, ale bohužel si vybírá/jsou jí nabízeny role, kde nemá skoro co předvést. To samé bohužel nemůžu říct o své oblíbené Naomi Watts, jejíž výkon tu působí jako parodie, tedy neuvěřitelně trapně. To je ale asi jediná výtka a za skvělé finále a přiměřené vtipy i emoce nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. :) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sakra, svatořečením se prohnaly nějaké novelizace, minimálně od Anežky České :-O... No ale kde je napsáno, že svatými se mohou stát jen střízliví sluníčkoví lidičkové, že? Takhle - Bill Murray nezkazí žádnou zábavu, a to ani v případech, které zábavné být nemají, přemoudřelost jeho malého svěřence nepřekračovala únosnou mez a Naomi Watts už dlouho nebyla ve své roli tak fajn fajn fajnová. V podstatě jen další model z řady okoralých srdcí, do jejichž přízně není lehké se vloudit, pokud ta vaše nejsou ještě více potřebná... A díky tomu, že i přes kanonizaci zůstal sv. Vincent, až na malé úlitby zdravotnímu stavu, tím, kým vždycky byl, ukážu i já svou lepší tvář a protentokrát nebudu hrotit pachuť, kterou obyčejně zanechává dojetí proti mé vůli. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)

Reklama

Reklama